(video) Cimișlia: Un adolescent de 16 ani și-a omorât colegul de 13 ani

cimislia
Foto:Photo Credit: captură foto ProTV Chișinău

Omor învăluit în mister la Cimișlia. Un băiat de 16 ani și-a ucis colegul de 13 ani. Suspectul spune că totul a fost un accident și că și-ar fi strâns de gât colegul în timpul unui antrenament. Procurorii susțin însă că cei doi s-ar fi certat, iar omorul a fost intenționat. Crima s-a produs duminică, iar cadavrul victimei a fost găsit a doua zi.

Potrivit procurorilor, crima a avut loc într-o sală de sport care se află lângă școala din localitate în care învățau ambii băieți. Învinuitul recunoaște că și-a ucis colegul, doar că ar fi vorba de un accident în timpul unui antrenament, notează postul de televiziune ProTV Chișinău.

Ne antrenam ca și cum ne loveam și apăram. L-am apucat din urmă și l-am strâns prea tare. Parcă nu mult. Când am văzut că nu se mișcă, m-am speriat, am luat cheile din buzunarul drept și am fugit de acolo”, susține suspectul de 16 ani.

Potrivit procurorilor, cei doi băieți s-ar fi certat. „Motivul ar fi că victima a numit cu cuvinte urâte iubita suspectului”, spune procurorul Sergiu Pașcăneanu din Procuratura Cimișlia.

Părinții ambilor elevi sunt plecați peste hotare. Minorul care a comis crima se află în grija bunicii, iar victima locuia cu sora mai mare. „Ca să nu fiu învinovățit, m-am dus la sora și am spus că nu știu unde e”, spune suspectul.

Procurorii susțin că după ce și-a omorât colegul, minorul a luat telefonul victimei și a încuiat sala sportivă, lăsând cadavrul acolo. A scos cartela și a aruncat telefonul. După ce ar fi săvârșit crima, băiatul a fugit la cealaltă bunică, învinuitul însă neagă acest lucru. Învinuitul a parcurs o distanță de aproximativ 10 km pe jos, pe câmp, pentru a se ascunde.

Profesorii spun că ambii băieți erau impulsivi.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru omor intenționat, care prevede o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare. Deoarece învinuitul are 16 ani, pedeapsa se înjumătățește, astfel că minorul riscă până la 10 ani de închisoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine