Prognoza ninsorii: drumuri troienite, sate deconectate de la energia electrică, școli închise

гтщ
Foto:PC: libertatea.ro

Zăpezile au blocat peste 30 de localități din sudul Moldovei, iar 65 de școli au fost închise ieri dimineață. Astfel, peste 2.000 de elevi nu au putut fi transportați la instituțiile de învățământ. Serviciul Situațiilor Excepționale anunță că rămân blocate 15 sate din raionul Căușeni şi nouă din raionul Ștefan Vodă.

Totodată, alte 14 localităţi din cinci raioane rămân parţial deconectate de la energia electrică. Salvatorii au deblocat din nămeţi 19 automobile şi un microbuz cu opt pasageri.

Autoritățile au anunţat că 16 curse de autobuze şi microbuze din Chişinău spre Odesa au fost anulate. Nu vor porni la drum nici autocarele care urmau să plece de la gara de Sud din Capitală spre Galaţi, România, dar şi spre Bulgaria.

Situația rămâne dificilă pe drumurile locale. Câteva sate din raioanele:  Căușeni, Ștefan-Vodă, Cahul și Cantemir au drumurile întroienite.

Suplimentar, în zonele menţionate sunt antrenate 15 mecanisme speciale care lucrează la deszăpezirea drumurilor.

Actualmente, în procesul tehnologic sunt antrenate 192 de mecanisme specializate, 193 de muncitori rutieri şi utilizate 982 de tone de material antiderapant.

Lucrările se efectuează în regim non-stop. Circulaţia rutieră pe drumurile din zona de centru şi sud a republicii este asigurată în condiţii de iarnă ce impun dotarea unităţilor de transport în conformitate cu prevederile Regulamentului circulației rutiere în vigoare.

Ministerul de externe a emis o avertizare de călătorie pe teritoriul Ucrainei, în special în regiunea Odesa.

Meteorologii spun că astăzi nu va mai ninge, dar temperaturile vor scădea treptat până la minus 20 de grade.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine