A decedat una dintre victimele exploziei de la Piața Centrală

doliu1
Foto:PC: cache.bzi.ro

Astăzi a decedat o victimă a exploziei din Piața Centrală. Ministerul Sănătății anunță că pacientul a suportat traumatismul combustional în urma deflagrației din localul „La Soacra”. A doua zi, acesta a fost transferat în secția Terapie Intensivă a Centrului de Combustiologie, unde a primit tratament în volum deplin.

Pe 15 ianuarie starea acestuia s-a agravat. În acest context, s-a decis transferul pacientului în secția Reanimare a Institutului de Medicină Urgentă pentru tratament specializat complex, cu diagnosticul: Boala arșilor cu suprafata de 20%. Arsura căilor respiratorii gr. I-II. Decesul a survenit în urma decompensării poliorganice pe fon de patologii concomitente.

Ministerul Sănătății menționează că medicii au depus eforturi maxime pentru salvarea vieții pacientului.

Reamintim că  incendiul s-a produs, sâmbătă, 9 ianuarie, în urma exploziei unei butelii de gaz într-un local de pe teritoriul Pieţei Centrale din Chişinău, pe bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt. 16 persoane au fost rănite, trei dintre victime au fost internate în Spitalul de Arși din București. Serviciul pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova a început o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incendiului şi cauza exactă a declanşării exploziei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine