Participă la Cafeneaua Publică „Politici pentru TINEri”

IMG_3607
Foto:PC: tineri.md

Centrul Pro Comunitate, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, invită tinerii din mun. Chișinău la o Cafenea Publică despre „Politici pentru TINEri”, eveniment de familiarizare și consultare a vocii tinerilor în privința strategiei municipale de tineret.

Acesta va avea loc miercuri, 20 ianuarie 2016, or 14.00, în incinta Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, str. Mitropolit Dosoftei, 99, or. Chișinău.

Pentru că nimic pentru TINEri nu poate avea loc fără TINEri, în cadrul Cafenelei vor fi discutate problemele acestora, soluțiile văzute de tineri și prioritățile de dezvoltare pe care ar trebui să și le asume actorii din sectorul de tineret din municipiu. Centrul Pro Comunitate are misiunea de a acorda asistență Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a mun. Chișinău în procesul de elaborare a Strategiei de tineret pentru o perioadă de cinci ani.

Pentru a te înscrie în cadrul Cafenelei Publice, completează următorul Formular, până luni – 18 ianuarie, 2016. Numărul maxim de participanți este 25. Tinerii selectați vor fi informați via e-mail despre detaliile evenimentului.

Această activitate este o parte componentă a proiectului „Strategii Municipale de Tineret”, implementat în cinci localități din țară. Procesul de elaborare este la faza incipientă, unde actorii invitați definesc direcțiile strategice de dezvoltare, reieșind din realitățil, necesitățile tinerilor și contradicțiile care împiedică un nivel mai înalt de dezvoltare.

Acest plan strategic urmează a fi aprobat de Consiliul Municipal și va reprezenta documentul oficial în domeniul tineret pentru respectiva perioadă de timp. Strategia Municipală de Tineret va avea un plan de acțiuni, de monitorizare și evaluare, iar la finele fiecărui an de implementare vor fi realizate ședințe de evaluare și efectuată o actualizare a planului.

Acitvitatea este finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2015 dedicat dezvoltării sectorului neguvernamental de tineret din Republica Moldova.

Asociaţia Obştească Centrul Pro Comunitate este o organizaţie non-guvernamentală, care activează în Republica Moldova mai mult de opt ani. Misiunea organizaţiei este consolidarea societăţii civile din Republica Moldova prin încurajarea şi susţinerea iniţiativelor de dezvoltare comunitară. Una din activitățile prioritare ale Centrului Pro Comunitate este promovarea și dezvoltarea politicilor de tineret în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine