Marian Lupu: Din lipsă de timp nu va fi modificată structura Guvernului

lupu
Foto:PC: a-tv.md

Majoritatea parlamentară urmează să formeze echipa de  guvernare a noului candidat la funcţia de premier, Pavel Filip, vicepreşedinte al Partidului Democrat. Liderii PL și PLDM susțin că cel mai probabil, programul și structura vor rămâne aceleași.

„Intrăm într-o etapă constituţională de formare a echipei guvernamentale şi de elaborare a Programului de guvernare. Ieri am avut o discuţie mai îndelungată în cadrul Biroului politic al PDM, în cadrul acestei şedinţe constatând o situaţie complicată pe intern, pe plan regional şi mondial, o situaţie economică precară, îngrijorările pentru indicatorii sociali, pentru necesitatea rezolvării problemelor. În acest context, colegul nostru, Vlad Plahotniuc, a venit cu propunerea să găsim o soluţie care să grăbească rezolvarea problemelor politice, să învestim un Guvern cât mai repede, şi anume în acest context am mers prin a adopta o decizie de a înainta candidatura lui Pavel Filip”, a comunicat Marian Lupu, scrie IPN.

Liderul PDM a mai comunicat în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV că, din lipsă de timp, nu va fi modificată structura Guvernului. „Structura Guvernului, ca număr de ministere, profilul acestora, rămâne intactă. Nu avem acum timp să facem schimbări în structura actuală a Guvernului. Există o abordare mai serioasă, care trebuie să intervină peste vreo cinci-șase luni de zile”, a adăugat Lupu.

Mihai Ghimpu, la rândul său, a spus că este bucuros că s-a reuşit evitarea alegerilor anticipate, deoarece acestea însemnau un haos şi mai mare pentru ţară. „E timpul să muncim pentru oameni. Sperăm să putem vota acest Guvern. Problema principală a fost rezolvată, este candidatul, programul îl avem, a rămas să discutăm componenţa. Cred că va fi aceeaşi structură”, a specificat Mihai Ghimpu. Liderul PL a ţinut să aprecieze rolul PDM în formarea majorităţii parlamentare. „Partidul Democrat ne-a ajutat şi în 2009. Datorită lor am format majoritatea parlamentară şi am mers pe calea europeană”, a adăugat preşedintele PL.

Decretul de desemnare a lui Pavel Filip a fost semnat după ce candidatul precedent, Ion Păduraru, s-a retras.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine