Pentru prima oară reprezentantul României la Eurovision va fi ales doar de public

Elina Born & Stig Rästa at Eurovision Song Contest 2015 in Vienna, Semi-final 1
Foto:PC: sbs.com

În premieră pentru România, reprezentantul țării la Eurovision va fi ales prin votul publicului. Selecţia naţională a concursului Eurovision 2016 se va realiza prin două show-uri, transmise în direct de TVR, pe 4 şi 6 martie.

Înscrierile pentru selecţia naţională a concursului Eurovision 2016 vor începe luni, 18 ianuarie. Compozitorii care doresc să înscrie piese o pot face până pe 7 februarie, scrie Mediafax.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul selecţiei naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Pe 8, 9 şi 10 februarie vor avea loc preselecţiile (piesele vor fi audiate de juriu), iar pe 11 februarie vor fi anunţate cele 12 piese care vor intra în concurs.

Anul acesta, modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul diferit faţă de ediţiile precedente. Selecţia naţională se va face prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala, pe 4 martie, şi finala, pe 6 martie.

În semifinală vor intra 12 piese, dintre care şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot. În finala selecţiei naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre cele şase piese rămase în concurs, prin televot.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, având semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

În Moldova, prima semifinală a selecţiei naţionale Eurovision va avea loc pe 23 februarie 2016. A doua semifinală va fi organizată pe 25 februarie. Finala naţională a concursului se va desfăşura pe 27 februarie. Lista candidaților care au fost selectați în urma audițiilor publice o puteți accesa aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine