59 de semnături susțin candidatura lui Pavel Filip

sala
Foto:PC: ajm.md

Dacă inițial s-a anunțat că majoritatea parlamentară absolută a fost reconfirmată prin semnăturile a 55 de deputați, numărul lor este deja de 59 de deputați. Informația a fost confirmată de deputatul PLDM, Vladimir Hotineanu.

„Da este adevărat. Am semnat și eu o nouă declarație. Eu nu vreau alegeri anticipate. Candidatul desemnat nu are în susținerea sa cele 51 de semnături necesare. Pe declarația nouă sunt, dacă nu greșesc, 59 de semnături. Au mai semnat de la noi, de la PLDM, încă trei deputați”, a declarat Hotineanu.

Purtătorul de cuvânt al șefului statului, Vlad Țurcanu, a confirmat că „astăzi majoritatea parlamentară a prezentat la Președinție o nouă candidatură la șefia Executivului, în persoana ministrului în exercițiu al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip. Demersul urmează să fie examinat de președinție”, a susținut Țurcanu.

Ieri, șeful statului Nicolae Timofti a semnat un decret prin care secretarul general al președinției, Ion Păduraru, a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

Potrivit Constituției, candidatul desemnat la funcția de premier are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate și a întregii liste a Guvernului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine