”Dreptul” din universităţi va fi evaluat de o agenție internațională

IMG_9815
Foto:Programele de instruire la ”Drept” vor fi evaluate de o agenție internațională

Membrii Colegiului Ministerului Educației a aprobat în ședința de luni, 30 septembrie, Metodologia de evaluare externă a programelor de formare profesională în domeniul general de studii ”Drept”, desfășurate în cadrul universităților la ciclul I, licență și ciclul II, masterat.

La momentul actual, instruirea în baza acestor programe este realizată în cadrul a 19 universități, 10 de stat și 9 private.

Nadejda Velișco, șefa direcției învățămînt superior și dezvoltare a științei din cadrul Ministerului Educației, a subliniat că proiectul documentului dat a fost avizat de toate universitățile, ale căror programe urmează a fi evaluate și urmează a fi consultate suplimentar cu Agenția selectată pentru evaluare și Ministerul Jusțiției. ”Metodologia de evaluare va fi aplicată începînd cu anul curent de studii și va fi extinsă și în anul de studii 2014-2015. Evaluarea va fi realizată de către o agenție internațională, care va fi angajată de Ministerul Educației”, a spus dna Velișco.

Evaluarea programelor la ”Drept” are drept obiective îmbunătățirea calității acestor programe și stabilirea îndeplinirii cerințelor legale și a angajamentelor universității de a se ralia la cerințele și standardele naționale și europene.

Procesul evaluării va fi desfășurat în mai multe etape începînd cu auto-evaluarea efectuată de către instituție, vizita echipei de experți la universități, publicarea raportului de evaluare externă, evaluarea măsurilor întreprinse de instituție în conformitate cu recomandările făcute după evaluarea externă.

În urma evaluării externe a programelor de studii la ”Drept” vor fi luate următoarele decizii:
# Programele de studii, oferite de către universități acreditate anterior, dar cu termenul de acreditare expirat, evaluate pozitiv vor fi reacreditate pentru următorii cinci ani;
# Programele de studii aplicate în prezent, dar care nu au trecut anterior prin procesul de acreditare, evaluate pozitiv vor fi acreditate pentru următorii cinci ani;
# Programele de studii, care în rezultatul evaluării externe vor înregistra rezultate negative, nu vor fi acreditate, instituțiilor respective li se va acorda un termen de lichidare a obiecțiilor și de implementare a recomandărilor comisiilor de experți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *