(video) Igor Dodon: „Nu vom vota demisia președintelui Timofti. Nu acum”

Igor Dodon
Foto:Igor Dodon PC: captură foto privesc.eu

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a susținut, în această dimineață, o conferință de presă referitor la evenimentele petrecute în ultima perioadă în politicul moldav.

Dodon sugerează începerea procedurii de dizolvare a Parlamentului începând cu ziua de mâine, 15 ianuarie 2016, și declanșarea alegerilor anticipate. Liderul socialist admite că nu va participa la votarea unui candidat la prim-ministru din partea actualei majorități parlamentare și că nu vrea demiterea președintelui Timofti acum.

„Sâmbătă, la ora 12.00 Partidul Socialiștilor va organiza un miting de amploare în fața Parlamentului, unde vom cere respectarea dreptului cetățenilor la alegeri.

Acum, un aspect foarte important. Noi întotdeauna am cerut demisia de onoare a președintelui Timofti și am declarat că suntem gata să votăm demisia lui în Parlament.

Însă, dacă am vota acum demisia lui Timofti, am deschide drumul în fața oligarhilor și unioniștilor. Le-am permite să țină țara în captivitate încă pentru trei ani. De aceea, declar că noi nu vom vota demisia președintelui Timofti. Nu acum.

Vom urmări în continuare, foarte atent, mișcările principalilor actori ai puterii politice și vom interveni prompt la momentul potrivit. Vom interveni prin acțiunile și votul nostru ori de câte ori va fi necesar pentru a grăbi anticipatele.

În opinia noastră, dacă astăzi niciun candidat nu va fi acceptat de Timofti, alegerile anticipate sunt ca și garantate începând cu ora 0.00 din această noapte.

Toți cetățenii doresc alegeri anticipate. Majoritatea oamenilor doresc o guvernare socială, responsabilă, fără oligarhi și unioniști.”

Igor Dodon a mai spus că deputații din partidul său nu vor participa la ședințele Parlamentului din următoarele 15 zile, cu excepția cazului dacă pe ordinea de zi se va discuta dizolvarea Legislativului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine