„DA” și Partidul Nostru protestează. Usatîi: „Dacă nu era protest ieri și azi, deputații PLDM ar fi votat fără multă gălăgie”

2016-01-14 14-47-54 Скриншот экрана
Foto:PC: privesc.eu

Este a doua zi de proteste în Piața Marii Adunări Naționale. Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” și susținătorii Partidului Nostru, conduși de Renato Usatîi, protestează față de desemnarea repetată a lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru, candidat înaintat de majoritatea parlamentară.

După ce a refuzat să semneze Decretul de desemnare, președintele Nicolae Timofti le-a dat politicienilor termen până astăzi, la amiază, să vină cu un alt candidat. Astfel, mai mulți oameni au ieșit în stradă pentru a-l susține pe președinte.

De la microfonul manifestanților protestatarilor Platformei DA, deputatul PLDM Tudor Deliu a declarat: „Nu aduce ziua cât aduce ceasul. Cred că în viitorul apropiat vom fi martorii retragerilor semnăturilor deputaților PLDM de pe acea declarație. Retragerea acestor semnături va dezlega mâinile președintelui țării, pentru că nu va mai întruni majoritatea parlamentară. Semnătura noastră nu aparține deputaților, ea aparține poporului care ne-a oferit încrederea”.

Conform declarațiilor lui Renato Usatîi, alți doi membri ai Partidului Liberal au decis să părăsească rândurile partidului din cauza că nu sunt de acord cu politica promovată de Mihai Ghimpu.

Reamintim faptul că doi deputați au părăsit majoritatea parlamentară. Este vorba de Aliona Goța și Valeriu Hotineanu, membri ai Partidului Liberal Democrat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine