56 de deputați l-au anunțat pe președintele țării despre constituirea unei majorități parlamentare

cc
Foto:PC: independent.md

56 de deputați din Parlamentul Republicii l-au informat astăzi pe președintele Nicolae Timofti despre semnarea unei declarații privind constituirea unei majorități parlamentare. În cadrul consultărilor politice pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru, aceștia i-au oferit președintelui statului timp până miercuri, 13 ianuarie 2016, să desemneze candidatul înaintat de majoritate.

Din majoritatea parlamentară fac parte: 20 de deputați PD, 15 din cadrul Platformei Social-Democrate (formată din cei 14 comuniști plus Petru Știrbate), 13 deputați liberali precum și 8 liberal-democrați.

„L-am informat pe președintele Timofti că avem o majoritate parlamentară constituită din 56 de deputați din cei 101. Astfel, până cel târziu miercuri, 13 ianuarie, președintele trebuie să desemneze candidatul la funcția de prim-ministrul al RM, propus de această majoritate. Mâine sau poimâine această majoritate ar putea constitui peste 60 de deputați”, a spus președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu.

Pentru a asigura echilibrul unei guvernări de coaliție, Lupu a menționat că PD nu va mai deține funcția de președinte al Parlamentului.

Mihai Ghimpu a declarat că PL va susține acest Guvern, deoarece RM are nevoie de stabilitate politică. Președintele partidului liberal a spus că mâine deputații care au format majoritatea parlamentară urmează să se întâlnească pentru a discuta despre candidatura premierului. De asemenea, acesta a menționat că regretă faptul că grupul Leancă nu a semnat această declarație.

Menționăm faptul că fracțiunile Partidului Socialiștilor și a Partidului Comuniștilor au refuzat să participe la consultările cu președintele statului, Nicolae Timofti, privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine