Recomandări de evenimente pentru marți, 12 ianuarie

large
Foto:PC: weheartit.com

Începutul de săptămână pare mai ușor atât timp cât mergeți la evenimentele potrivite. Vă recomandăm în această zi de marți să mergeți la seminare de informare, dar și să vă relaxați seara la un film alături de cineva drag.

#1. Scriitorul Andrei Burac la Clubul Impresii din viață și cărți

Scriitorul Andrei Burac vine la Clubul Impresii din viață și cărți și va vorbi despre experiențele sale ce au oscilat între chirurgie și piramidele egiptene. Andrei Burac este un poet, prozator, dramaturg, traducător și publicist din Republica Moldova. În 1964 devine student la Institutul de Medicină din Chișinău. În 1975 începe să lucreze deja ca medic-chirurg la Spitalul clinic din Chișinău și este și redactor științific pentru domeniile medicină și sport la Enciclopedia RSSM, editată de Academia de Științe a Moldovei. Tot în același an devine și membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova. Evenimentul se va desfășura la Biblioteca Municipală B. P. Hașdeu cu începere de la ora 14:00 și va fi moderat de către Dumitru Crudu. Detalii despre eveniment puteți găsi pe Facebook.

 

#2. Cum putem educa fără pedepse și recompense

Întâlnirea face parte din seria de evenimente „Seara de parenting conștient”. Se va desfășura sub forma unui training dinamic în care se va discuta despre pedepse, recompense și cum se poate construi o mai bună relație între părinți și copii. fără a da curs unor lupte de putere epuizante. Trainingul are loc de la ora 18:30 la IELTS (str. Petru Rareș 43). Detalii despre eveniment aflați pe Facebook.

 

#3. Orașul Meu: 1 an de la fondare I Dezbatere publică

Proiectul urban Orașul Meu își serbează prima aniversare. Cu această ocazie membrii inițiativei organizaează în colaborare cu Debate Academy o dezbatere publică cu genericul  „Această Primărie ar introduce circulația transportului public pe timp de noapte”. Este oare orașul gata să adopte o astfel de reformă ce ține de infrastructură și servicii? De asemenea în cadrul evenimentului va fi prezentată și o retrospecție a activității proiectului pe parcursul anului 2015, dar și câteva detalii referitor la acțiunile și scopurile proiectului pe viitor. Evenimentul va avea loc în incinta Primăriei Municipiului Chișinău începând cu ora 17:30. Mai multe detalii puteți afla pe Facebook.

 

#4. Film la Patria „Legenda lui Hugh Glass”

The Revenant este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinşi de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele şi echipamentul şi fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăşte, deşi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit. Orarul filmului îl puteți vedea pe patria.md.

 

#5. Film la Patria: Snoopy și Charlie Brown

„Snoopy şi Charlie Brown: Filmul Peanuts” este animaţia pe care nu trebuie să o rataţi, fie că sunteţi în şcoala primară, ori aţi trecut de mult pragul vârstei adulte. Filmul are toate atuurile necesare pentru a vă amuza, emoţiona, a vă ţine în suspans şi a vă face să retrăiți stângăciile copilăriei, conexiunea cu prietenii şi familia, dar şi o adorabilă etapă evolutivă cu toate învățămintele ei legate de curaj şi încredere în propriile forţe. Detalii despre orarul filmului vedeți pe patria.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine