De la începutul anului, Moldova a oferit azil pentru 560 de persoane din țări cu conflicte militare

azi
Foto:Biroul Migrație și Azil al MAI PC: trm.md

La data de 1 ianuarie 2016, în sistemul național de azil al ţării au fost înregistrate 560 de persoane. Majoritatea dintre acestea provin din țările cu conflicte militare, cum ar fi Siria, Ucraina, Irak, Afganistan, Armenia etc. Din numărul total al acestor persoane, circa 40% reprezintă copii, femei, persoane în etate, informează Biroul de Migrație și Azil al MAI.

Pentru categoriile mai vulnerabile ale solicitanţilor de azil, precum şi pentru străinii incluşi în programele de integrare, statul oferă posibilitatea cazării în Centrul de cazare, subordonat Biroului Migraţiei şi Azil al MAI.

Străinii care sunt incluşi în programele de integrare, pe lângă cazare beneficiază de cursuri gratuite de studiere a limbii de stat, consiliere, precum și formare profesională, inclusiv burse pe parcursul procesului de instruire, poliță de asigurare medicală din contul statului, precum și ajutor bănesc rambursabil, suma căruia pentru șase luni în 2015 a constituit  4.050 de lei de persoană.

Biroul migrație și azil al MAI, împreună cu partenerii de implementare şi Biroul Înaltului Comisariat ONU pe problemele refugiaţilor depun eforturile necesare pentru asigurarea respectării legislației naționale în materie de azil, precum și crearea pre-condițiilor de integrare în țara gazdă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine