Isprava unui tânăr la vamă! A rămas fără Mercedes pentru că a ticsit mașina cu țigări

p-105
Foto:Photo Credit: Moldova.org

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier, împreună cu lucrători vamali, au descoperit ascunse, într-un loc special amenajat prin modificarea sistemului de alimentare al unui autoturism, 15 800 de țigarete sau 800 de pachete pe care un tânăr intenționa să le introducă ilegal în România.

Incidentul a avut loc astăzi, 6 ianuarie, în jurul orei 00.15. La punctul de trecere a frontierei Galați-rutier, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat Lilian V., cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

Pentru valorificarea unei informații, polițiștii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport.

În urma controlului efectuat, echipa comună formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali a descoperit, ascunse și nedeclarate, într-un loc special amenajat prin modificarea sistemului de alimentare al autoturismului, 15 800 de țigarete marca Plugarul, de proveniență Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării țigaretelor în valoare de 22 441 MDL și a autoturismului folosit în activitatea infracțională, în valoare de 42 609 de lei, în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de circa 47 000 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine