Cea mai frecventă minciună din CV-uri

background-employment
Foto:Deseori, CV-urile ce ajung pe masa angajatorilor, nu sunt sincere. PC: amsmtg.com

Exagerarea experienței în câmpul muncii este cea mai frecventă minciună din CV-uri, fiind practicată de peste jumătate din aplicanții selectați pentru realizarea unui sondaj pe această temă, de către compania Mindit.

Motivul minciunii este dorința de a impresiona angajatorii, însă pe alocuri se poate ajunge la un veritabil fals în acte, în condițiile în care 3% din candidați se laudă că au lucrat într-o companie care, ulterior, neagă acest fapt.

Alte necorcondanțe între realitate și CV privesc anul absolvirii studiilor universitare sau denumirea postului ocupat într-o firmă.

„Într-o țară în care promovabilitatea la examenele importante este din ce în ce mai scăzută, în care oamenii se bazează pe faptul că nimeni nu verifică autenticitatea informațiilor oferite de către candidați, în care bazele de date publice aproape că nu există, fenomenul diplomelor false este o stare de fapt. Mindit încearcă să estompeze aceste manifestări și să atragă atenția asupra necesității unei verificări minuțioase și profesioniste”, a afirmat Irina Arsene, fondatoarea Mindit, citată de capital.ro.

Din totalul verificărilor realizate până în prezent de Mindit, companie românească ce oferă servicii de background screening, nouă din zece cv-uri conțin discrepanțe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *