(video) Incendiu la o mănăstire din raionul Cahul. A fost stabilită cauza prealabilă

manastire
Foto: Conducerea Istoria Simbolică Structura Activitatea SMURD Servicii Situaţii Excepţionale Supravieţuire Legislaţie Transparența decizională Proiecte Linkuri utile Contacte Galerie foto Video Achiziții publice Incendiu la o mănăstire din satul Cotihana, raionul Cahul. Pompierii recomandă respectarea normelor antiincendiare

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la o mănăstire din satul Cotihana, raionul Cahul. Pompierii au fost alertați pentru a interveni la lichidarea incendiului la ora 8.26.

La fața locului s-au deplasat trei unități tehnice și un efectiv de 18 angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale. Ajunși în teren, pompierii au constatat că biserica era cuprinsă de flăcări, iar focul se extindea cu viteză. În paralel cu acțiunile de stingere, pompierii au acționat și în vederea evacuării bunurilor din interior.

La ora 9.00, pompierii au anunțat localizarea incendiului, ulterior efectuând lucrările de demontare-spălare. Flăcările au distrus 240 de metri pătrați din suprafața bisericii, reușindu-se salvarea altarului și restul bisericii.

Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează să fie stabilite. Din primele cercetări, inspectorii anunță drept cauză prealabilă încălcarea normelor antiincendiare la exploatarea sobei de încălzit.

În context, pompierii avertizează despre importanța respectării normelor de securitate în toate încăperile în general, dar și în particular în biserici, în timpul slujbelor. Atenție maximă la folosirea surselor de foc, iar în cazuri de incendii și alte situații excepționale, apelați numărul de telefon 901.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine