Dorin Chirtoacă a făcut bilanțul: Anul 2015 a fost unul dificil pentru Chișinău, dar stabil

dorin
Foto:PC: Moldpres

Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a prezentat astăzi, în cadrul unei ședințe, proiectele realizate pe parcursul anului 2015.

Edilul capitalei a declarat că anul 2015 a fost unul dificil pentru Chișinău, dar stabil, iar pe parcursul întregului an au fost înregistrate rezultate pozitive ce țin de îmbunătățirea infrastructurii orașului și a vieții oamenilor în ansamblu, scrie Moldpres.

Totodată, Dorin Chirtoacă a enumerat șapte proiecte cele mai importante care au fost finalizate în anul curent: asamblarea a 20 de troleibuze, amenajarea a cinci mii de locuri de parcare, reabilitarea iluminatului stradal de la Aeroport până la Sângera, reconstrucția Teatrului Satiricus, construcția apeductului magistral din comuna Trușeni, redeschiderea mai multor grădinițe cu circa 6 500 de locuri și finalizarea reconstrucției mansardei arse de pe strada Independenței.

„Pentru anul 2016 este prevăzut un nou sistem de administrare a cheltuielilor municipale. Astfel, toate structurile Primăriei vor prezenta lunar un raport de cheltuieli pentru orice achiziție sau activitate pe care preconizează să o facă în perioada respectivă. Această modificare a fost inițiată pentru a gestiona mult mai bine și eficient banii publici, dar și din cauza problemelor financiare cu care se confruntă în prezent municipalitatea”, a mai spus Chirtoacă.

De asemenea, primarul capitalei a menționat că „modernizarea orașului și aducerea acestuia la standardele europene va continua și în anul viitor, prin intermediul altor cinci proiecte majore, care în prezent sunt în derulare”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine