(vox) Ce superstiții au tinerii în seara de Revelion

collage
Foto:Ce superstiții au tinerii în seara de Revelion

În câteva ore ne vom ura de bine și vom zice bun venit anului 2016. Ce fel de revelion însă fără câteva superstiții care, cine știe, ne pot purta noroc în noul an.

 

Doina


Doina Salcuțan

Cred că e bine să petreci noaptea dintre ani cu oamenii apropiați și poate cu ceva bănuți prin buzunare, să fie anul mai prosper. În rest, de Revelion obișnuiesc să fac o retrospectivă a anului ce a trecut și stabilesc rapid niște țeluri pentru cel care vine. Cel mai important este să închei anul 2015 cu gânduri bune.

 

 

Sandu Bantaș Sandu

Perioada de tranziție dintre ani este atât mistică, cât și plină de responsabilități. Bătrânele vorbe spun să nu scoatem gunoiul din casă în ultima zi din an, deoarece e spre rău. Nu că aș crede, dar încerc ca ordinea și curățenia să fie făcută din timp. O altă tradiție este de a face sinteza experiențelor pentru anul trecut și realizarea unui plan pentru cel următor. Aceste momente mă fac să resimt bucuria reușitelor și responsabilitatea dificultăților care necesită a fi rezolvate în noul an.

 

 

Irina

Irina Mihailici

Anul nou este o sărbătoare de familie. Nu cred în superstiții pentru că și ele, la rândul lor, sunt inventate de cineva. Însă cred că în fiecare an ar fi bine să avem ceva reprezentativ în corespundere cu simbolurile noului an. Anul acesta ar trebui să avem banane, fiindcă este anul maimuței. Eu în fiecare an îmi pun o dorință pe care să o realizez.

 

 

Terentie

Terentie Carp

O chestie pe care o fac în fiecare an este că îmi scriu un scop bine definit și tangibil pe o hârtie mică, după care îi dau foc, iar cenușa o arunc în pocalul de șampanie și îl beau exact când bate ora 12. O altă chestie este să nu intru cu datorii în noul an, chiar și pe plan profesional. De asemenea, nu intru în anul nou cu mașina murdară. E cert că sunt superstiții, dar psihologic mă simt mai liniștit după ce le-am bifat pe toate.

 

Felicia

Felicia Macaleț

Dacă nu miroase a brad în casă și nu-s mandarine, nu e sărbătoarea deplină. Este important și cu cine întâlnesc Anul Nou pentru că acei oameni neapărat îi voi avea alături pe tot parcursul anului. Obișnuiam să scriu pe hârtie o dorință, s-o ard și s-o pun în paharul cu șampanie și apoi să-l beau în momentul schimbării anului. Deja nu mai fac asta pentru că nu mi s-a împlinit dorința.

 

Alexandru

 

Alexandru Cazacu

În familia mea altcineva este mai superstițios, dar știu că dacă întâlnești Anul Nou într-un loc absolut diferit, atunci și anul următor va fi deosebit de cel precedent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine