Un tânăr de 22 ani a fost condamnat pentru organizarea mai mult atacuri tâlhărești

prison
Foto:PC: yourvoiceintheassembly.co.uk

Un tânăr de 22 de ani din Capitală a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru trei infracțiuni. Acuzațiile săvărșite s-au întâmplat încă în 2012 în comuna Stăuceni și, ulterior, în municipiul Chișinău.

Potrivit probelor administrate de procurori, în primăvara anului 2012, inculpatul a pregătit organizarea un atac tâlhăresc asupra unei staţii de alimentare cu petrol din apropierea comunei Stăuceni, deţinând o armă şi cagule. Atacul însă a eşuat, deoarece complicii acestuia au renunţat, în ultimul moment, să participe la infracţiune. În aceeaşi perioadă, inculpatul a dobândit ilicit, prin abuz de încredere, de la o tânără, 100 de euro şi un notebook, pe care nu le-a restituit proprietarei, cauzându-i părţii vătămate o daună materială în proporţii considerabile.

Într-un alt episod, inculpatul a fost învinuit că, în timp ce se afla în mun. Chişinău, a insultat vânzătoarea unui magazin. Femeia şi-a chemat soţul în apărare, însă inculpatul i-a aplicat bărbatului multiple lovituri, cauzându-i vătămări corporale, după care a părăsit locul infracţiunii.

Pentru pregătirea atacului tâlhăresc, escrocherie şi acţiuni huliganice, inculpatul a fost recent condamnat de Judecătoria sect. Râşcani la opt ani închisoare în penitenciar de tip închis. Sentinţa este cu drept de atac.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine