Localul unde s-au intoxicat 22 de elevi din Chișinău a fost închis

10556215654_439280d88e_c
Foto:Restaurantul Banquet Room

Activitatea localului unde s-au intoxicat peste 20 de elevi dintr-un liceu din Capitală a fost suspendată. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de medicul-şef sanitar al municipiului Chişinău, Luminiţa Suveică.

Centrul de Sănătate Publică (CSP) Chişinău menţionează, într-un comunicat de presă, că în rezultatul anchetării epidemiologice s-a constatat că printre bolnavi se numără 22 de elevi şi un profesor de la liceul „Dante Alighieri”. În total, la petrecerea de Revelion din data de 24 decembrie au participat 46 de elevi şi un profesor, iar după ce au consumat bucate comune comandate, mai bine de jumătate dintre persoane au fost spitalizate.

CSP a anunţat că toţi pacienţii au înregistrat simptome comune în urma toxiinfecţiei alimentare: febră 38,8-40,0 grade Celsius, slăbiciuni generale, frisoane, cefalee, dureri abdominale, musculare şi articulare, diaree, vome multiple.

Specialiştii CSP Chişinău au prelevat probe de produse alimentare, apă potabilă, lavaje la investigaţii microbiologice şi la stafilococul auriu. La fel, au fost investigate la grupa intestinală toate persoanele angajate în local.

Pe marginea acestui caz s-au sesizat şi organele de drept. Incidentul ar fi avut loc în Restaurantul Banquet Room din sectorul Buiucani al Capitalei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine