Ion Sturza anunță data când va prezenta programul de guvernare și lista cabinetului de miniștri

40704
Foto:Photo Credit: IPN / Nicu Stamatin

Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Sturza, a anunţat că va prezenta programul de guvernare şi lista cabinetului de miniştri la sfârşitul săptămânii, mai exact pe 2 ianuarie. Declaraţia a fost făcută de către premierul desemnat astăzi, 28 decembrie, după întrevederea cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, transmite IPN.

Referitor la lista potenţialilor miniştri, Ion Sturza a menţionat că ea se schimbă în permanenţă. Candidatul desemnat a anunţat că duminică membrii Guvernului desemnat vor semna o declaraţie pe răspundere proprie. „Eu nu anticipam că unii oameni o să aibă unele rezerve de a o semna. Este şi bine şi rău”, a afirmat Sturza. Acesta a mai spus că în lista viitorului cabinet de miniştri nu se vor regăsi cei care se vor foarte mult în funcţie, dar nici cei care nu îşi doresc prea mult acest fapt.

Eu rămân pe principiul că trebuie să fie persoane neafiliate politic. O să facem o echipă în care o să fie foarte multe nume noi, dar nu întâmplătoare, oameni talentaţi, cu studii bune. Noi nu avem nevoie astăzi să importăm cadre în ţară, sunt destule”, a declarat Ion Sturza.

Candidatul desemnat a anunţat că în următoarele zile va avea întrevederi cu candidaţii la funcţiile de miniştri, cu mediul de afaceri, cu reprezentanţii partidelor politice şi cu aleşii locali. Potrivit lui, data când va avea loc şedinţa specială a Legislativului urmează a fi anunţată de Biroul permanent al Parlamentului care se convoacă astăzi în şedinţă.

Andrian Candu nu a făcut declaraţii pentru presă după întrevederea cu premierul desemnat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine