Ion Sturza a plecat la Bălți pentru a discuta cu Renato Usatîi

R_ Usatii
Foto:politik.md

Candidatul la funcţia de premier, desemnat de Preşedintele Timofti, Sturza ar urma să se întâlnească sâmbătă cu primarul municipiului Bălţi, Renato Usatîi.

Primarul municipiului Bălţi, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, ar fi acceptat o întâlnire cu Ion Sturza, care a fost desemnat de Preşedintele Nicolae Timofti drept candidat la şefia Guvernului. Potrivit comunicatului, întâlnirea celor doi ar fi fost programată pentru ora 11.00.

Despre întâlnirea cu Usatîi, care ar urma să aibă loc sâmbătă la Bălţi, au anunţat printr-un comunicat difuzat presei membrii echipei candidatului desemnat de Preşedintele Timofti.

De asemenea, Ion Sturza are programată o întrevedere cu administraţia Zonei Economice Libere Bălţi, care va avea loc la MoldAgroTehnica din strada Industrială, 4, începând cu ora 13.00.

Amintim că, de când a fost desemnat candidat la şefia Guvernului de către şeful statului, Sturza a avut mai multe întâlniri, inclusiv cu reprezentanţii PPEM, PL şi cu cei ai PLDM. De asemenea, acesta a încercat să poarte un dialog cu partenerii sociali ai Guvernului, fiind respins de sindicate pentru atitudinea pe care a manifestat-o faţă de acestea în anii 90. De asemenea, Partidul Democrat a anunţat că îl boicotează totalmente pe candidatul Preşedintelui, a cărui desemnare ar reprezenta, potrivit unora, un exerciţiu steril şi ar urmări alte scopuri decât formarea Guvernului.

Liberalii şi PPEM, cel puţin până la ora actuală, nu s-au arătat dispuşi să-l susţină pe Sturza, iar liderul PSRM, Igor Dodon, a considerat că este suficient să răspundă cu un comentariu pe Facebook la invitaţia la discuţii cu candidatul Preşedintelui Timofti.

Doar PLDM se arată dispus să susţină candidatura propusă de Preşedintele ţării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine