Tu poți face propuneri pentru programul de activitate a Guvernului Sturza

Sturza ion 2
Foto:Photo Credit: TEDxChisinau

Premierul desemnat Ion Sturza îndeamnă doritorii sau susținătorii săi să completeze un formular online prin care aceștia pot propune idei de acțiuni concrete pe care Guvernul, în frunte cu acesta, să le implementeze.

Cetățenii pot veni cu sugestii și propuneri în domenii precum economia, securitatea energetică, politicile fiscale, finanțele publice, educația, infrastructura și drumurile, grija față de persoanele în etate, mass-media, diaspora și altele.

Consider că fiecare cetățean are dreptul să vină cu propriile viziuni și propuneri care să poată să se regăsească pe agenda Guvernului. Vă rog să descrieți propuneri clare de politici pe domenii pe care să le elaboreze și realizeze Executivul”, susține Sturza.

Textul maxim al unei propuneri este de 1.000 de caractere. Toate viziunile vor fi sistematizate și incluse în sinteza de propuneri pentru Programul de Activitate a Guvernului. Potrivit lui Sturza, un grup de voluntari din societatea civilă s-a oferit să realizeze acest efort.

La finalul mesajului său, Sturza susține că numai prin transparență maximă și implicare cât mai largă va putea fi salvată Republica Moldova.

Formularul poate fi accesat aici.

Reamintim că, Ion Sturza a fost desemnat la funcţia de premier de către preşedinte pe 21 decembrie. Acesta trebuie să se prezinte în Parlament, până pe 4 ianuarie inclusiv, de unde să ceară vot de încredere pentru program şi echipa executivului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine