(video) Maia Sandu anunță lansarea propriului partid politic

maiasandu111
Foto:În pas cu Maia Sandu

Fostul ministru al Educației, Maia Sandu, a hotărât să lanseze o mișcare pentru crearea unui nou partid politic. Anunțul a fost făcut miercuri dimineață, 23 decembrie, prin intermediul paginii sale de Facebook. Vedeți mai jos textul, dar și videoul de promovare a mișcării:

„Prieteni,

Încurajată de sprijinul vostru, am hotărât să lansez o mișcare pentru crearea unui nou partid politic. Știu că mulți dintre voi nu sunteți neapărat încântați de ideea de a face politică, mai ales în condițiile actuale, când pare că la guvernare nu mai este loc de oameni onești și bine intenționați. Dar ne-am convins cu toții că dacă nu vom face noi acest pas și nu vom schimba clasa politică actuală, riscăm să pierdem și puținul care ne-a mai rămas. Intrați pe pagina www.unpaspentru.md pentru a găsi mai multă informație despre mișcare.

Vă îndemn să faceți un pas împreună cu mine. Sunt convinsă că se poate.”

Iată și mesajul postat pe site-ul mișcării:

„Pierdem comunitatea, pierdem oamenii, ne pierdem speranța. Nu mai avem instituții care să țină cont de interesele noastre, ale cetățenilor de rând – femei și bărbați, de diferite vârste, diferite etnii, dar toți la fel de necăjiți și descurajați.

Ne-am pierdut încrederea – în cei care ne guvernează, în noi, unii în alții, în ziua de mâine. Lucrurile au scăpat de sub control și înțelegere. Abuzul de putere, complicitatea și dezordinea sunt în capul mesei. Justiția nu ne mai face dreptate, pentru că ea însăși este nedreaptă.

Minciuna a devenit o normă. Nimeni nu le mai cere socoteală politicienilor care își schimbă discursul de zece ori pe un loc și ne mint, privindu-ne în ochi. Presa cumpărată de către clasa politică ne manipulează, ne divizează, ne face să ne urâm unii pe alții, ne sustrage atenția de la probleme grave. Adevăratele probleme rămân în umbră. În rezultatul acestei informări infecte oameni corupți ajung la putere.

Criza politică de astăzi este, de fapt, o criză de valori, de demnitate și integritate, de oameni profesioniști și dedicați, cu angajament și discernământ.

Nu mai putem tolera această stare de lucruri. Nu mai putem lăsa țara la cheremul acestor politicieni. Trebuie să acționăm acum. Uniți – prin implicare onestă și bună intenție – putem schimba lucrurile în bine.

Avem nevoie de un altfel de partid. Un partid care unește. Un partid în serviciul tuturor membrilor societății, de orice etnie, limbă, vârstă sau apartenență de gen. Un partid al tuturor cetățenilor onești care vor să pună umărul la schimbare.

Avem nevoie de un partid care se construiește de jos în sus, și nu invers. Un partid în care fiecare membru are șansa să participe activ la identificarea și rezolvarea problemelor, la luarea deciziilor, la asumarea responsabilității pentru binele public. Un partid care există prin membrii săi, prin cotizații, prin sprijin onest, dar nu prin finanțări netransparente și dictatură internă.

Un partid al acțiunii, construit pas cu pas de oameni, din dorința reală de a schimba lucrurile. Un partid în care toți membrii acestuia vor alege și promova profesioniști în funcții, dar nu vor cere funcții drept răsplată pentru că fac parte din el.

Dragi prieteni, am decis să lansez mișcarea pentru crearea unui altfel de partid”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine