(video) Aşa sună o copilărie frumoasă! – spoturile de promovare a proiectului de renovare a grădiniţelor, finanţat de Guvernul României

FISM_grădiniţa Ungheni
Foto:Grădinița din Ungheni PC: FISM

Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM) a lansat două spoturi video de promovare a Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru grădiniţele din Republica Moldova.

Din grantul românesc, în valoare de 20 de milioane de euro, gestionat de FISM, sunt renovate 774 de instituţii preşcolare din ţara noastră. Până în prezent, în peste 660 de grădiniţe lucrările au fost finalizate.

De asemenea, pentru a ilustra cum s-au schimbat condiţiile în care învaţă şi se joacă copiii din grădiniţele renovate, FISM a realizat albumul „Pentru o copilărie frumoasă”, dedicat Programului de asistenţă din partea Guvernului României.

Beneficiari direcți ai grantului românesc sunt peste 200 de mii de persoane, copii, părinți, personal didactic și tehnic. Numărul copiilor care frecventează grădiniţele renovate depăşeşte cifra de 72 de mii.

Lucrările finanțate din grantul oferit de Guvernul României includ reparația capitală a clădirilor, schimbarea acoperișului, a sistemelor de încălzire, a rețelelor electrice, amenajarea terenurilor de joacă, schimbarea ferestrelor și ușilor, izolarea termică a pereților exteriori, construcția sistemelor de aprovizionare cu apă a grădinițelor și a sistemelor de canalizare, amenajarea grupurilor sanitare, dotarea cu echipament şi mobilier.

Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM) este o instituție creată cu sprijinul Băncii Mondiale și al țărilor donatoare, cu scopul de a contribui la dezvoltarea Republicii Moldova prin gestionarea asistenței externe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine