Lista celor mai bune pagini de Facebook din Moldova care creează meme-uri

cm1
Foto:PC: Cristi Mariuta

Informarea prin meme-uri, dar și sarcasmul, ironia și hazul de necaz a devenit popular în Republica Moldova. Astfel, după vreun eveniment important, politic sau nu, există un grup de oameni care așteaptă să vadă ce umor negru se va degaja pe rețelele de socializare.

Echipa #diez consideră că meme-urile pot deveni mai interesante și mai subtile, de aceea, am căutat toate paginile de pe Facebook-ul din Moldova care creează meme-uri și am încercat să vedem ce fel de mesaje transmit.

Lista este în ordine aleatorie (dacă știți o pagină care nu este în această listă, vă rugăm să publicați link-ul în comentarii).

Emisiunea Lumina

 

Emisiunea Lumina

Emisiunea Lumina este un videoblog al lui Fedot Bernstein, regizat de către Andrei Bolocan. Această pagină, pe lângă sublinierea mai multor probleme importante din Moldova și oferirea unor soluții interesante, mai creează și meme-uri. Acestea sunt pro-vestice și nu susțin niciun politician din Moldova.

Moldova Yesterday

 

Moldova Yesterday

Moldova Yesterday este o pagină care creează meme-uri în limba rusă. Majoritatea sunt politice. Printre eroii preferați se numără reprezentanții Partidului Liberal și Nicolae Timofti.

Demotivarea

 

Demotivarea

Demotivarea este o pagină care face haz de necaz pe seama majorității politicienilor din Moldova, însă cu predilecție despre Dodon și Uniunea Vamală.

HoraShow

 

HoraShow

HoraShow creează meme-uri în limba rusă și în ultimul timp sunt foarte activi în crearea meme-urilor video.

Times New Moldovan

 

Times New Moldovan

Times New Moldovan creează meme-uri în română, au multe interesante, însă totuși, se simte o atmosferă anti-Platforma DA pe pagină.

Типичная Молдова. Кишинёв – столица мира

 

Типичная Молдова. Кишинёв – столица мира

Este o pagină care arată mai multe realități din Chișinău, dar face și glume pe seama acestuia. În ultima perioadă, sunt foarte axați pe crearea unei comunități. Astfel, organizează evenimente, campanii etc.

Vânătoarea Regală

 

Vânătoarea Regală

O pagină creatoare de meme-uri politice. Printre personajele principale sunt: Nicolae Timofti și PLDM, dar mai apare și Plahotniuc.

Art of Alex Buretz

 

Art of Alex Buretz

Este pagina lui Alex Buretz, un tânăr artist din Moldova care creează caricaturi referitoare la evenimente sau situații recente din Chișinău, dar și din țară. Un interviu cu Alex îl puteți citi aici: Alex Buretz: Ilustrez personaje fără nume, care întruchipează prostia moldovenească.

Sîntem suka tineri

 

Sîntem suka tineri

O pagină care creează meme-uri legate de viața de zi cu zi a unui tânăr, de la școală la facultate. Un interviu cu administratorii acestei pagini îl găsiți aici: Alba ca Zăpada și cei 7 pitici.

Marazm, sarcazm ș restu’

 

Marazm, Sarcazm și restu

O nouă pagină care ironizează chestiile care se întâmplă zilnic. Motoul paginii este: Tot din viață. Un interviu cu administratorul paginii îl vedeți aici: Gunoi toxic produs de creierul nostru.

GIFutări

 

Gifutări

O pagină de meme-uri care s-a încercat a fi mai sexy. Administratorii GIFutări: Dragostea e pentru Odnoklassniki, perversiunea e pentru Facebook.

JIOS ALIANSU

 

Jios Aliansu

O pagină foarte populară în perioada creării Alianțelor de Integrare Europeană. Acum pagina mai produce conținut, însă nu așa de des.

Nihuia Dohuia

 

Nihuia Dohuia

O pagină care trece în extreme, de la foarte mult la nimic, iar administratorii spun că pe pagină se găsesc gândurile celor patru milioane de moldoveni.

Krujca Mednaea

 

Krujca Mednaia

O pagină care, la fel ca HoraShow, se axează pe meme-uri video.

Majoritatea meme-urilor care au apărut în 2015 pe Facebook-ul din Moldova le puteți vedea aici: Arhivă Meme-uri Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine