Ciocana: Un tânăr de 20 de ani ataca și jefuia în scările blocurilor de locuit

NVE00101-700×352
Foto:Reţinut pentru mai multe jafuri stradale, săvârşite în sectorul Ciocana al capitalei

Un tânăr originar din raionul Şoldăneşti, în vârstă de 20 ani, a fost reţinut de către forțele de ordine pentru că ar fi atacat mai multe persoane pe stradă şi în scările blocurilor de locuit, deposedându-le de lănţişoare, bani şi alte bunuri materiale.

Potrivit informaţiilor constatate de poliţişti, individul ar fi acţionat în complicitate cu un alt tânăr, a cărei identitate se stabileşte şi urmează a fi reţinut de către ofiţerii de investigaţii.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală, poliţiştii au stabilit că bănuitul ar fi atacat două domnişoare şi un bărbat pe parcursul lunilor august şi septembrie curent, aplicând violenţa fizică, periculoasă pentru viaţa şi sănătatea victimelor. Acesta le-a deposedat de lănţişoarele din aur de la gât, telefoane mobile, bani şi alte bunuri materiale în valoare totală de peste 50.000 de lei. De obicei, individul urmărea potenţiala victimă pe timp de seară şi acţiona prompt, atacând-o prin surprindere.

Fiind efectuate percheziţii autorizate în odaia sa dintr-un cămin studenţesc, poliţiştii au depistat probe concludente, ce demonstrează complicitatea lui la comiterea infracţiunilor de jaf. El a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi este cercetat penal pentru jafuri în serie. Conform legii penale în vigoare, el riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 până la 10 ani.

Totodată, poliţiştii nu exclud versiunea, precum că individul ar mai fi fost implicat şi în alte infracţiuni grave, săvârşite în Capitală, fiind demarate cercetări în acest sens.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine