Un minor din Cahul a murit după ce s-ar fi intoxicat cu castraveți

spital_judetean_sectia_ati02_9ccb4da5da
Foto:PC: ziuaconstanta.ro

Un băiat de șapte ani, din satul Crihana Veche, raionul Cahul, a murit după ce s-ar fi intoxicat cu castraveți. Minorul s-a adresat la medicii de la Cahul, însă aceștia l-au trimis acasă, menționând că nu este nimic grav. În acest context, Ministerul Sănătății a format o comisie de specialiști care va stabili ce anume a dus la decesul băiatului.

Potrivit viceministrului Sănătății, Gheorghe Țurcanu, băiatul a fost transportat la spital pe data de 12 decembrie și plasat în Secția de reanimare. Acolo, minorul a decedat. Conform unei diagnoze preventive, băiatul ar fi murit din cauza că suferea de insuficiență hepato-renală, informează Realitatea.md.

Comisia formată din pediatri, toxicologi și membri de la Centrul de Medicină Legală va cerceta cauzele care au dus la decesul minorului.

Totodată, un reprezentant al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a menționat că instituția s-a autosesizat și „nu este niciun temei de a pune diagnoza că decesul a fost provocat de toxiinfecție, care a fost un caz unic. Am testat toate produsele, în special castraveții, pot ferm să vă spun că nu se vorbește de toxiinfecție alimentară. Deja se va expune medicina legală”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine