Cea mai veche vinărie din Republica Moldova, Vinăria Purcari, a devenit pentru o perioadă de trei ani Furnizor de vinuri al Casei Regale a României. Brevetul care atestă această calitate a fost înmânat Vinăriei în ziua de 14 decembrie. Actul care este semnat de către Regele Mihai I a României și înmânat de către Principele Radu reprezentanților companiei în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la Palatul Elisabeta din București.
Titlul de Furnizor Oficial al Casei Regale a României a fost primit drept semn de recunoaștere a calității excepționale a vinurilor de Purcari. Acordarea titlului implică un înalt standard al vinurilor Purcari, seriozitate și profesionalism remarcabil din partea companiei. Prin caracterul său, această distincție reprezintă una dintre cele mai prestigioase titluri acordate vinurilor Purcari. Obținerea brevetului de Furnizor al Casei Regale confirmă, încă o dată, încrederea pe care consumatorii români o au în calitatea vinurilor Purcari.
Potrivit Vinăriei Purcari, Gestul Casei Regale îi onorează și îi motivează să depună eforturi continue de păstrare și îmbunătățire a calității, valorii, autenticității și tradiției produselor de pe piața românească.
Timp de aproape 200 de ani, vinăria Purcari a reușit să-și mențină standardele de calitate devenind o valoare incontestabilă în peste 25 de țări ale lumii. Vinurile Purcari s-au bucurat de apreciere la înaltele curți regale din Europa, fiind prezente pe masa Împăratului rus Nicolai al II-lea, Regelui George al V-lea, Reginei Victoria, iar în 1984, Purcari a fost distribuitorul regal al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.
Vinăria Purcari, fondată în 1827, este cea mai veche vinărie din Moldova. Prima medalie de aur a fost obținută în 1878, la Expoziția Mondială din Paris, când oenologii francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a vinului Negru de Purcari, care a întrecut chiar și vinurile de Bordeaux. De-a lungul anilor, colecția de vinuri Purcari a câștigat peste 180 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale precum Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, dar și legendara apreciere la curtea regală din Marea Britanie.
Acționarii grupului sunt fondul american de investiții Horizon Capital, International Finance Corporation (Banca Mondială) și fondatorul grupului, vinificatorul Victor Bostan.