Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistența în Afaceri recrutează voluntari

11265549_753750551404639_6412157510609672418_n
Foto:Photo Credit: Facebook / Centrul pentru Educație Antreprenorială şi Asistență în Afaceri - CEDA

Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistența în Afaceri (CEDA) anunță recrutarea voluntarilor pentru implicarea în programul de voluntariat al organizației.

CEDA este o asociaţie obştească, care promovează importanţa proiectării carierei pe parcursul întregii vieţi, prin implementarea proiectului „Reconceptualizarea Orientării Profesionale şi Consilierii în Carieră (REVOCC)”.

Principalii beneficiari ai CEDA sunt tinerii din Republica Moldova, absolvenţii şcolilor profesionale, elevii din instituţiile de învăţământ secundar, cadrele didactice, angajaţii Agenţiilor pentru Ocuparea Forţei de Muncă etc.

Recent, CEDA a obţinut statutul de Instituţie gazdă a activităţii de voluntariat. Astfel, voluntarii vor primi carnete de voluntar şi certificate nominale, conform legislaţiei în vigoare, ceea ce constituie un beneficiu pentru studii, stagiile de practică şi la angajare (activitatea de voluntariat fiind recunoscută ca vechime în muncă).

Misiunea echipei de voluntari este de a se implica activ în desfăşurarea activităţilor privind ghidarea/proiectarea carierei şi promovarea antreprenoriatului ca opţiune de carieră.

Pentru voluntari CEDA oferă diferite oportunităţi, cum ar fi:

– Implicarea în diverse activităţi precum reuniuni/mese rotunde, târguri de carieră regionale, vizite de studiu pe termen scurt la companii private şi de stat, instituţiile publice ş.a., organizate de Centrele de ghidare în carieră, deschise în cadrul AOFM din Chişinău, Cahul şi Soroca;
– Implicarea în organizarea Şcolilor de vară pentru participanţi din diferite regiuni ale Republicii Moldova;
– Implicarea în calitate de formatori pentru desfăşurarea anumitor sesiuni de instruire a participanţilor la Şcolile de vară;
– Implicarea în activităţi de promovare a organizaţiei;
– Implicarea în programe de formare destinate voluntarilor, la următoarele subiecte: Ce înseamnă a fi voluntar; Un loc de muncă disponibil; Aş putea fi un antreprenor?; Lean Canvas Model training; Leadership etc.

În rezultatul acestor formări, voluntarii îşi vor dezvolta competenţele de comunicare şi relaţionare, abilităţi de negociere, asumarea responsabilităţilor, lucru în echipă, buna gestionare a timpului de lucru, organizare de evenimente, lucru cu tehnologii moderne etc.

Criterii de selecţie a voluntarilor:

– Experienţă de lucru în grup/echipă
– Implicare în activităţi axate pe comunicare
– Competenţa de a opera cu aplicaţiile Microsoft Excel, Word

Persoanele interesate vor expedia CV-ul și o scrisoare de motivare, la adresa electronică: cgurau@ceda.md, până la 30 decembrie 2015. Candidaţii preselectaţi vor fi invitaţi la un interviu.

Pentru informaţii suplimentare, apelaţi: 022 88 54 25, Carolina Gurău, Asistent al proiectului REVOCC sau accesaţi www.ceda.md şi  www.facebook.com/ceda.ong.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine