Eurovision 2016: Peste 40 de candidați s-au înscris la selecția națională

eurovision finala
Foto:PC: eurovision.tv

Începe confruntarea pentru etapa naţională Eurovision 2016. Luni, 7 decembrie, a fost ultima zi de depunere a dosarelor de participare la competiţie. Printre cei peste 40 de interpreţi care au reuşit să se înscrie în marea bătălie muzicală se regăsesc artişti cu experienţă, dar şi tineri care se lansează pentru prima dată pe scena mare, relatează TRM.

Majoritatea interpreţilor au amânat depunerea actelor până în ultima zi. Potrivit organizatorilor, forfota din ajunul marii competiţii muzicale a devenit deja un lucru obişnuit.

Regulile de participare nu s-au schimbat esenţial faţă de anii precedenţi. În total, vor fi selectaţi 50 de interpreţi, iar în semifinală vor ajunge 24. Potrivit producătorului general al postului public de televiziune, Leonid Melnic, s-au schimbat doar condiţiile pentru artiştii de peste hotare.

Audiţia internă a pieselor la preselecţia naţională Eurovision 2016 va avea loc pe 10 decembrie. Ulterior, cei care vor trece în următoarea etapă se vor prezenta pe 19 decembrie la audiţiile live.

Marea finală se va desfăşura pe 27 februarie, iar învingătorul ne va reprezenta la unul din cele mai renumite concursuri muzicale, în cel mai mare oraş din Suedia, capitala Stockholm.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine