Un angajat al Air Moldova ar fi luat 2.500 de euro mită ca să-l facă pe un bărbat însoţitor de bord

Become-an-Airline-Pilot-Step-11
Foto:Photo Credit: wikihow.com

2.500 de euro, atât ar costa funcția de însoțitor de bord în cadrul unei companii aeriene din Republica Moldova. Procuratura Anticorupție a prins în flagrant un inspector din cadrul companiei Air Moldova în timp ce acesta a returnat 1.000 de euro denunțătorului.

Potrivit Procuraturii Anticopției, un bărbat din Capitală a mituit inspectorul în nădejdea ca acesta să influențeze membrii comisiei de selectare a candidaților. După ce a dat banii, bărbatul a denunțat inspectorul la CNA. Angajatul Air Moldova, după ce a primit banii, i-a comunicat denunțătorului că a transmis deja suma primită persoanelor responsabile din cadrul companiei, care vor dispune angajarea acestuia în câmpul muncii.

În același timp, susţine denunţătorul, bănuitul ar mai fi pretins încă 500 de euro recompensă pentru sine. Acesta nu a primit mijloacele băneşti estorcate, pe motiv că nu şi-ar fi onorat obligaţiunea asumată de angajare în serviciu.

Pe acest caz anchetatorii au inițiat o cauză penală pe motivul traficului de influență. Bărbatul bănuit de corupție se află în custodia CNA pentru 72 de ore şi riscă până la șapte ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine