Poșta Moldovei are un serviciu nou: automate poștale ce facilitează livrarea produselor procurate online

Untitled (3)
Foto:PC: Poșa Moldovei

De astăzi avem posibilitatea să recepționăm pachete poștale la orice oră fără a sta în rânduri și chiar să alegem locul și timpul de ridicare a coletului poștal prin intermediul Post-terminale, un nou serviciu lansat de Poșta Moldovei.

Post-terminalul reprezintă un sistem integrat automatizat pentru recepționarea și distribuirea trimiterilor poștale, care este format din terminalul poștal propriu-zis cu mai multe celule de diferite dimensiuni și capacitate și softul ce permite automatizarea întregului proces de livrare a trimiterilor poștale.

Utilizarea Post-terminalului este foarte simplă și comodă:

# Clientul care dorește să primească coletul său prin Post-terminal trebuie să acceseze pagina web www.pt.md și să se înregistreze ca utilizator;

# Clientul se autentifică şi primeşte un ID unic;

# Pentru ca trimiterea să fie livrată prin intermediul Post-terminalului, clientul completează câmpurile cerute de sistem: adresa poştală, ID-ul şi Post-terminalul selectat, numărul telefonului mobil, adresa de e-mail;

# La recepționarea coletului de Poșta Moldovei, acesta va fi plasat în Post-terminal de către curier;

# Clientul va primi o notificare SMS sau prin e-mail ce va conține informația cu numărul coletului, adresa post-terminalului unde va fi livrat coletul, suma spre achitare, termenul de ridicare a coletului și PIN-ul/QR codul secret al tranzacției.

Taxa serviciului de livrare prin intermediul Post-terminalului poate fi achitată de client online cu orice card Visa şi MasterCard sau numerar la Post-terminal în momentul ridicării trimiterii. Prețul serviciului va varia între 20 și 30 de lei, în dependență de mărimea celulei în care este plasată trimiterea poștală.

În faza pilot a proiectului, Î.S. Poșta Moldovei a hotărât să lanseze două Post-Terminale. Unul din ele este situat pe bd. Dacia 34, iar altul pe str. Piața Gării 3. Rețeaua dată va fi dezvoltată și lărgită pe viitor în Chișinău, dar și pe teritoriul țării.

Conceptul serviciului Post-Terminal își are originea în proiectul Telepost, lansat în 2014 de către Aviatehnologie S.A.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine