(foto) Orașul Căușeni are un drum de ocolire. Are 7,5 km și a costat 200 milioane de lei

foto-_j0a3380
Foto:Photo Credit: Gov.md

Astăzi, 4 decembrie 2015, a avut loc deschiderea oficială a drumului de ocolire a orășelului Căușeni, construit din mijloacele fondului rutier naţional. La eveniment a fost prezent și prim-ministrul interimar, Gheorghe Brega.

Premierul interimar a apreciat faptul că drumul de ocolire va exclude trecerea transportului de tranzit prin centrul oraşului Căușeni, dar şi prin satul Cârnăţeni, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra mediului și infrastructurii rutiere.

Şeful interimar al Executivului a dat asigurări că banii, prevăzuţi în fondul rutier pentru achitarea lucrărilor respective, vor fi achitaţi integral în cel mai scurt timp companiei care a realizat proiectul.

foto-_j0a3437

La eveniment au mai participat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, șeful Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, reprezentanții autorităților publice locale şi locuitori ai satului Cârnăţeni.

Având lungimea de 7,5 km, drumul de ocolire a orașului Căușeni are o importanță majoră pentru Republica Moldova, deoarece asigură legătura de alternativă pe direcția Chișinău – Odesa. Acesta este parte componentă a drumului naţional R30 Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă. Costul total al proiectului a constituit peste 200 de milioane de lei.

Un punct vulnerabil pe drumul R30 era până în prezent tranzitarea or. Căușeni. Fluxul de transport, cu o pondere mare a camioanele grele, trecea prin centrul orașului, provocând zgomot, vibrație și emisii de gaze nocive, creând probleme de siguranță a circulației etc.

Construcția drumului de ocolire a exclus trecerea transportului de tranzit prin centrul or. Căușeni cu tot impactul pozitiv asupra mediului și siguranței rutiere.

Lucrările de construcție a drumului au demarat în anul 2009, fiind realizate de către antreprenorul S.R.L. „Magic Integral N.C.”, care a executat în general lucrările de terasament în sumă de 14,6 mln. lei și s-au prelungit în perioada 2013 – 2015 de către antreprenorul general S.R.L. „Rudator” , care a finalizat lucrările, valorificând 181,1 mln. lei.

foto-_j0a3394

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine