(video) O tânără de 17 ani urma să ajungă damă de companie într-un bordel din Spania

dni-1
Foto:Persoane suspectate de trafic de persoane, reținute de ofițerii de investigații Photo Credit: IGP

Doi cetățeni străini, cu vârsta de 38 de ani, suspectați de trafic de persoane, au fost arestați pentru 30 de zile. Aceștia se aflau pe teritoriul R. Moldova cu scopul de a exploata tinere pentru a fi angajate în calitate de dame de companie în bordelurile din Spania.

În urma investigațiilor efectuate, angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații au stabilit că suspecții acționau de comun acord cu o tânără din raionul Soroca, care la fel a fost recrutată de aproximativ două luni.

Astfel, suspecții au profitat de starea de vulnerabilitate a unei tinere de 17 ani, din raionul Râșcani. În timp ce i se perfecta pașaportul, victima a fost adăpostită într-un apartament din Chișinău, ulterior urma să fie exploatată pentru practicarea prostituției într-un club de noapte din Spania, contra sumei de 300 de euro pentru fiecare oră. Înainte de a trece hotarul cu România, victima a refuzat de a mai pleca, reușind să evadeze din automobilul suspecților.

Astfel, la 26 noiembrie, curent, în mun. Chișinău, au fost reținuți suspecții, în timp ce se deplasau cu un automobil de model „Mercedes”. Ca urmare a percheziției, în automobilul și apartamentul închiriat de suspecți, polițiștii au găsit lucruri personale de-ale victimei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 165 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Traficul de ființe umane” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine