(grafic) Iată clienții cărui operator vorbesc cel mai mult la telefonul mobil

(FILE PHOTO) Samsung Overtakes Apple As Leading Smart-Phone Supplier
Foto:Photo Credit: justgleam.com

Potrivit datelor prezentate ANRCETI de cei trei furnizori de rețele și servicii publice de comunicaţii mobile (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom), cel mai mult au vorbit la telefonul mobil în primele nouă luni ale anului – în medie câte 274 de minute lunar – clienţii companiei Orange Moldova. Utilizatorii deserviţi de Moldcell au vorbit lunar la telefon 167 de minute, iar cei deserviţi de Moldtelecom (Unite) – 113 minute.

Todoată, este menționat faptul că în perioada ianuarie – septembrie 2015, volumul total al traficului de voce în reţelele de telefonie mobilă a crescut, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu circa 5% şi a depăşit cifra de 4,7 mld. minute, iar traficul mediu lunar per utilizator a sporit cu 8,2% şi a alcătuit 225 minute sau trei ore şi 45 de minute.

Urmare a sporirii traficului de voce în reţelele de telefonie mobilă, volumul total al veniturilor obținute de cei trei furnizori din vânzarea serviciilor a crescut, faţă de nouă luni ale anului trecut, cu circa 2% şi a depăşit cifra de 2,7 mld. lei. Drept consecinţă a acestei evoluţii, venitul mediu lunar per utilizator (ARPU) ai serviciilor de telefonie mobilă a crescut cu 3,7% şi a alcătuit 68,8 lei.

Datele statistice mai arată că în trei trimestre ale anului curent, numărul total al utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă a scăzut, faţă de finalul anului 2014, cu 41,5 mii (-0,9%) și a însumat peste 4 mil. 331,8 mii, iar rata de penetrare a serviciilor respective raportată la 100 de locuitori a coborât la nivelul de 121,8%.

Vedeți mai multe detalii în graficul de mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine