Mai multe cluburi din Chișinău, inclusiv Cocos Privé, ar putea fi închise temporar

cocos
Foto:PC: appetit.md

Primăria Chișinău a dispus suspendarea activității a șase localuri de agrement din Chișinău, printre care cluburile City și Cocos Prive. Decizia a fost luată de edilul Capitalei ca urmare a solicitărilor parvenite de la pompieri.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, în Republica Moldova, din luna august a acestui an, pompierii sunt excluși de la recepția finală a clădirilor și nu-și mai dau avizul, conform unei legi emise de Parlament, informează AGORA.

„Noi nu suntem de acord cu asta, de asta am și emis o dispoziție în care am afirmat că rămânem la prevederile anterioare. Aceasta a fost anulată, dar vom emite una nouă în care vom insista ca pompierii să-și dea avizul. Considerăm că acest lucru este esențial. Riscăm ca pompierii să vină să stingă incendiul la clădiri pe care nu le cunosc și nu știu cum acestea sunt organizate”, a afirmat Chirtoacă.

Edilul a afirmat că va da curs solicitării pompierilor și va suspenda autorizația de construcție la șase localuri. Este vorba de Ovico, Studio Plus, Trilux SRL (City Club), Standard Vin SRL (Cocos Prive), 777-Chiciuc și Gentelman. „Sunt cluburi, discoteci, localuri pentru tineret. Sper ca problemele să fie neutralizate și să-și reia activitatea”, a mai adăugat Chirtoacă.

Decizia autorităților locale a fost luată după incendiul de la clubul Colectiv de la București, în urma căruia și-au pierdut viața 56 de persoane, iar alte 100 au fost internate la spital cu arsuri.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine