Poliția din Paris recomandă locuitorilor să stea în casă. Teroriști pe străzi. Cel puțin 60 de victime

paris2
Foto:PC: euronews

Presa germană transmite că acum l-a Paris sunt câteva grupuri de persoane care se plimbă pe stradă și trag focuri de armă la întâmplare.

UPDATE: Carnagiu la Teatrul Bataclan

Aproximativ 100 de ostatici au murit în sala de concerte din Paris atacată de terorişti islamişti, anunţă surse din cadrul Poliţiei, citate de AFP.

UPDATE: Poliția a eliberat ostaticii din Teatrul Bataclan. Doi teroriști au fost uciși.

Operaţiunea lansată de forţele speciale franceze în sala de concerte din Paris unde erau sute de ostatici s-a încheiat, cel puţin doi terorişti fiind neutralizaţi, anunţă surse citate de Le Figaro.

Membri ai forţelor speciale au lansat un asalt în sala de concerte din Paris unde sunt sute de ostatici, fiind auzite explozii şi focuri de armă.

Imediat după asediul lansat de forţele de ordine au fost auzite patru explozii puternice şi schimburi de focuri.

Zeci de ostatici au fost eliberaţi.

Terorişti înarmaţi au luat sute de persoane ostatice în sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului. În momentul atacului, în sală avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

UPDATE: Hollande a declarat stare de urgență și Franța și-a închis granițele.

Pentru persoanele care trăiesc în apropierea locurilor unde au avut loc atacurile a fost lansat un hashtag – #portouverte, astfel încât alți locuitori să poată să adăpostească aceste persoane.

 

PC: Stratfor
PC: Stratfor

Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa „Stade de France”, în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. La meci asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranţă, transmite MEDIAFAX.

În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

În sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului, persoane înarmate au ucis zeci de persoane şi ţin ostatice alte câteva sute. În momentul atacului, în sală avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

Autorităţile franceze par depăşite de situaţie.

Cel mai probabil este vorba de atentate coordonate care poartă marca unor organizaţii teroriste precum Al-Qaida sau Statul Islamic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine