Bloggerii pornesc să redescopere vinul din Moldova

Seciu-Drumul-Vinului
Foto:„Redescoperă Moldova.Drumul vinului” începe mâine PC: miscellanea.ro

Mâine, 24 septembrie, va fi dat startul proiectului „Redescoperă Moldova. Drumul Vinului”. Scopul acestei inițiative, este de a descoperi vinurile moldovenești, inclusiv de a da startul unei campanii de promovare a consumului de vin bun și calitativ.

„Idea mi-a venit în aprilie 2012, atunci când mi-a veni în general idea de Redescoperă Moldova, într-o seară ne-am gândit că ar fi bine de făcut asta înainte de Ziua Vinului. Inițial „Redescoperă Moldova. Drumul Vinului” trebuia să fie la o lună distanță de prima ediție „Redescoperă Moldova” din 2012, dar am înțeles că pregătirile pentru un astfel de proiect durează mai mult de o lună. Spre exemplu, pregătirile pentru acest drum al vinului au început încă din luna iulie. Toți blogger-ii selectați au participat într-un concurs public pe pagina Redescoperă Moldova, unicul criteriu a fost disponibilitatea în timp. O competiție mai acerbă a fost la foto-blogger unde au fost 5 candidați”, ne-a declarat Eugen Luchianiuc, inițiatorul proiectului Redescoperă Moldova.

Cei 12 bloggeri care vor participa în proiect PC: Facebook
Cei 12 bloggeri care vor participa în proiect PC: Facebook

În cadrul acțiunii „Redescoperă Moldova. Drumul Vinului”, timp de 5 zile, 11 bloggeri din țară și unul din Romania vor parcurge circa 1.500 de kilometri și 4 regiuni viti-vinicole din Republica Moldova. Aceștia vor vizita 17 vinării, unde vor degusta circa 70 de feluri de vin. Blogger-ii vor relata în timp real impresiile pe facebook și pe blogurile personale.

„Vrem să încercăm să aflăm mai multe despre istoria vinurilor moldovenești, să înțelegem cum pot fi altfel promovate acestea decât au fost până acum și în același timp să le oferim posibilitatea producătorilor locali de a se promova prin intermediul rețelelor sociale și internet”, ne-a spus Eugen Luchianiuc.

Din itinerarul bloggeri-lor fac parte 3 regiuni viti-vinicole și una a divinurilor. Se va merge ascendent pe regiunile care produc vinuri. Itinerarul bloggeri-lor va începe de la producătorii vinurilor spumante din regiunea Codru, apoi urmează vinurile roșii din regiunea Căușeni și Ștefan Vodă, apoi vinurile de desert din regiunea Valul lui Trăian și proiectului se va încheia cu degustarea divinurilor în orașele Bălți și Tiraspol.

 

Producătorii la care nu vor ajunge bloggerii și-au prezentat vinurile. 22.09.2013. PC: Facebook.com/Eugen.Luchianiuc
Producătorii la care nu vor ajunge bloggerii și-au prezentat vinurile. 22.09.2013. PC: Facebook.com/Eugen.Luchianiuc

Pentru a se pregăti mai serios de drumul ce îl au de parcurs, duminică blogger-ii au mers într-un wine-bar din Chișinău, unde au fost instruiți cum corect se consumă vinurile. Totodată, aceștia au degustat vinuri ale unor producătorilor, la care nu vor ajunge să-i viziteze în cadrul proiectului „Redescoperă Moldova. Drumul Vinului”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *