(video) Cartea de vizită a Lăpușnei – veșnicia s-a născut la sat

Lăpușna
Foto:Satul Lăpușna PC: echipa „De-ai noștri”

Dacă municipiile din Republica Moldova se bucură de mai multe videouri în care sunt prezentate locurile importante și pitorești, atunci în localitățile mai mici se organizează concursuri pentru elaborarea acestora și desemnarea celui mai bun.

Un astfel de concurs se petrece în această săptămână la Lăpușna, iar echipa de liceeni, pe nume „De-ai noștri”, a împărtășit creația sa cu #diez.

Constantin Chirilă, elev în clasa a XI-a, afirmă: „Acest videoclip conține doar câteva din atracțiile turistice și locurile pitorești pe care poți să le găsești în satul Lăpușna, raionul Hâncești. Distanța Chișinău-Lăpușna poate fi parcursă timp de jumătate de oră, localitatea aflându-se la doar câțiva kilometri de râul Prut și la vreo 30 km de Vama Leușeni-Albița. Lăpușna e frumoasa nu doar pentru peisajele magnifice, dar și pentru oamenii harnici, gospodari și omenoși. Cu o populație de aproximativ 6 000 de locuitori, Lăpușna se bucură de un liceu performant, unul din cele mai bune din țară, de o grădiniță recent renovată, de un Centru de Sănătate construit acum trei ani și de multe alte edificii. Un loc aparte în Lăpușna o are Curtea Domneasca a lui Alexandru Lăpușneanu, care pe timpul domniei acestuia era conacul lui preferat, aflată acum în construcție, iar în viitor – o grandioasă dovadă a istoriei, aici, în Lăpușna”.

 

Posted by Mariana Solonari on 2 Noiembrie 2015

 

Filmulețul dat participă în cadrul concursului „Totul despre Lăpușna”, ediția I, 2015 cu ocazia aniversării activității de 20 de ani a Liceului Teoretic Lăpușna.

Votul se încheie vineri, 6 noiembrie, ora 23.59. Tinerii liceeni te îndeamnă să dai neapărat un LIKE la video și îți mulțumesc frumos pentru asta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine