(video) PLDM trece în opoziție! Nu va participa la negocierile pentru crearea alianței

pldm2014
Foto:Photo Credit: PLDM.md

Partidul Liberal Democrat din Moldova nu va participa la negocieri şi trece în opoziţie. Decizia a fost luată de Consiliul Politic Naţional al PLDM cu majoritatea voturilor celor prezenţi.

A fost o discuție și o dezbatere lungă care a durat circa trei ore și la care s-a făcut o evaluare a situației curente din partid. Iată ce a declarat preşedintele interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, după şedinţa CPN: „Având în vedere faptul că Partidul Democrat nu este apreciat de către Partidul Liberal Democrat drept un partid pro-european, că acest partid a acaparat instituțiile statului, că acest partid a acceptat doar de dragul formalităților anumite reforme în programele de guvernare, dar permanent s-a opus implementării reale a acestor reforme, Partidul Liberal Democrat nu va participa la careva negocieri cu Partidul Democrat și aliații săi pentru formarea unei viitoare majorități parlamentare.

Colegii noștri consideră că Partidul Liberal Democrat și-a făcut onest datoria, a muncit în serviciul țării și a implementat reforme importante, iar acum, odată ce democrații au provocat deliberat această criză politică, trimițând în demisie un Guvern pro-european, care ușor putea fi transformat într-un Guvern majoritar, deoarece noi am manifestat deschidere pentru invitarea grupului Leancă la discuții, Partidul Democrat este pe deplin responsabil să găsească soluții pentru a crea majoritate Parlamentară și a-și asuma responsabilitatea guvernării de mai departe”.

Totodată, Streleț a declarat că presiuni asupra membrilor partidului se fac și în aceste zile. „O atitudine arogantă. O atitudine sfidătoare, atât din partea oficialilor de prim rang ai Partidului Democrat, cât și presiuni constante în teritoriu, mituiri de oficiali de-ai noștri. Asta este, de fapt, stilul cu care ne-am confruntat mulți ani la rând și pe care am fost nevoiți în anumite circumstanțe… nu zic să-l tolerăm, să-l răbdăm”, susține Streleț.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine