(video) Un copil de 12 ani se plimbă nestingherit la volanul unui bolid prin Chișinău

automobil
Foto:Photo Credit: Captură Video / Youtube

Pe rețelele de socializare a fost distribuită, zilele trecute, o secvență video în care un minor, care ar avea 12 ani, se plimba nestingherit la volanul unui bolid pe străzile Capitalei. Înregistratoarea video a fost postată pe Facebook chiar de puști, însă la scurt timp acesta și-a dezactivat contul.

În secvențele video surprinse se vede că copilul este încurajat să șofeze chiar de o persoană matură, care se află în dreptul său. Cel mai probabil acesta este tatăl copilului.

Potrivit internaților, minorul ar fi fiul proprietarului Complexului Hotelier „Prezident”, un complex de cinci stele ce se află la doar doi km distanță de Porțile Orașului sau Aeroportul Internațional Chișinău (n.r. informația însă nu a fost confirmată).

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare al IGP, pentru a putea identifica mijlocul de transport și proprietarul acestuia, INP trebuie să dețină informații precum numărul de înmatriculare al mașinii sau data în care a fost comisă încălcarea. Din păcate, din video aceste lucruri nu pot fi constatate. Respectiv, potrivit art. 443 din Codul Contravențional al RM, „conținutul procesului-verbal cu privire la contravenție”, pentru întocmirea acestuia, organul de poliție trebuie să dețină mai multe informații care se referă la contravenient și încălcarea comisă de acesta.

Inspectoratul Național de Patrulare vine cu un apel către cetățeni, dacă dispun de unele informații cu referire la acest caz, să le prezinte Serviciului Relații cu Publicul al INP (la solicitare, se păstrează anonimatul), la adresa: presa.inp@igp.gov.md.

Polițiștii de patrulare avertizează conducătorii auto și părinții, că asemenea cazuri sunt periculoase pentru toti participanții la trafic, dar mai ales pentru copiii dvs.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine