După ce PLDM a semnat cu PSRM, PDM va avea o întâlnire consultativă cu PCRM

pcrmcollage
Foto:Întâlnire consultativă între PCRM și PDM

Astăzi, 3 noiembrie, de la ora 15.00, va avea loc o întâlnire consultativă dintre reprezentanții PDM și reprezentanţii conducerii PCRM, iar subiectele de discuţie vor fi stabilitatea politică şi găsirea voturilor necesare pentru alegerea preşedintelui ţării la începutul anului viitor.

Despre această întâlnire consultativă au anunţat inclusiv reprezentanţii PL, PPEM şi deputaţii independenţi. „Scopul acestei discuţii consultative este de a vedea în ce măsură putem să ne bazăm pe un sprijin larg în Parlament pentru alegerea viitorului preşedinte, dar şi pentru revizuirea Constituţiei şi votarea unor importante proiecte legate de parcursul nostru european. În continuare, despre rezultatele acestor consultări, noi îi vom informa pe colegii noştri, reprezentanţi ai partidelor pro-europene, cel mai probabil într-o întâlnire care va avea loc în această seară”, se arată într-un comunicat de presă al PDM.

De asemenea, în comunicat se mai spune că partidele pro-europene şi societatea nu sunt obligate şi nici nu îşi pot permite în contextul actual să aştepte la infinit ca problemele din interiorul PLDM să se clarifice, de aceea, această întâlnire consultativă are loc.

Reamintim că PLDM și PSRM şi-au pus semnăturile sub iniţiativa cu privire la modificarea articolului 78 al Constituţiei Republicii Moldova pentru revenirea la modalitatea de alegere a preşedintelui ţării prin vot direct. Doar că la sfârșitul zilei de ieri, atât PLDM cât și PSRM și-au asumat că fiecare partid în parte a propus primul inițiativa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine