Candu: PDM ar putea vota moțiunea de cenzură înaintată de PSRM

candu-FFmd
Foto:Andrian Candu PC: canal2.md

Deşi optează pentru menţinerea AIE-3, speakerul Andrian Candu nu exclude că PDM ar putea vota, în anumite condiţii, moţiunea de cenzură înaintată de PSRM. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către vicepreşedintele PDM în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”.

„Planul PDM este să consolideze o majoritate pro-europeană, indiferent de numele Guvernului. PDM nu va merge cu socialiştii şi comuniştii în direcţia pro-estică. Toţi suntem pro-occidentali, dar ne deranjează atitudinea agresivă a celor din PLDM. I-am simţit în ultimul timp cu un picior în afara alianţei. Lasă Filat să-şi demonstreze nevinovăţia, dacă are posibilitatea s-o facă, dar nu membrii partidului său. Dacă Streleţ va continua să pună mai presus interesele partidului, mi-i teamă că am putea vota moţiunea de cenzură”, a declarat preşedintele Parlamentului, transmite IPN.

Pe de altă parte, Andrian Candu a spus că Valeriu Streleţ va trebui să se deculpeze în faţa Parlamentului privind posibila sa implicare în furturile din sistemul bancar. „Dl Streleţ va trebui să aducă dovezi la şedinţa de joi, când se va discuta moţiunea de cenzură. Orice suspiciune legată de corupţie trebuie să ne alarmeze. Îl cunosc pe Valeriu Strelţ ca pe un bun manager al afacerii sale şi îl cred până la proba contrarie”, a spus şeful Legislativului.

Andrian Candu a acuzat PLDM că s-ar afla în relaţii strânse cu Platforma civică „Demnitate şi Adevăr”. „Între ei există discuţii, înţelegeri. Mesajele lor sunt îndreptate împotriva PDM. Cei din PLDM au solicitat convocarea unei şedinţe speciale în Parlament pentru a lua act de revendicările celor din Platforma „DA”, care au interese ascunse”, a adăugat speakerul.

Andrian Candu mai susţine că pentru PDM nu este atât de importantă chestiunea cu moţiunea de cenzură, cât captarea deputaţilor din grupul lui Iurie Leancă. „AIE-3 are 50 de voturi şi beneficiază de o susţinere minoritară. Priorităţile noastre sunt de a crea şi a menţine o majoritate stabilă. Unii din PLDM însă se opun atragerii grupului Leancă în coaliţie”, a comunicat preşedintele Parlamentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine