Curtea de Apel Chișinău a decis! Liderul PLDM rămâne în arest. Filat: „Eu mă simt ok”

Filat3
Foto:Photo Credit: Captură video/Privesc.eu

Vlad Filat, liderul PLDM, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Chișinău a examinat contestația depusă de avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, privind decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului premier prin care acesta a solicitat cercetarea clientului său în stare de libertate sau în arest la domiciliu.

„Deci, așa cum am spus și în plenul Parlamentului, este un spectacol cu interes clar politic și se încearcă să se pună în sarcina mea responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat în sistemul bancar. Un obiectiv aparte, ține de izolarea mea de a nu putea comunica, de a nu putea vorbi cu oamenii. Eu cred că cetățenii RM sunt în drept să audă și punctul meu de vedere. Astăzi a fost aprobat arestul pentru 30 de zile. Vreau să știți cu toții – eu mă simt ok. Sunt pregătit moral, fizic și cum doriți, ca să duc această bătălie până la sfârșit. Până când se va afla adevărul”, a declarat Filat după ce Curtea de Apel Chișinău a examinat contestația.

„Aș vrea să menționați câteva lucruri din punctul meu de vedere importante, care reprezintă o diferența enormă de ceea ce s-a vorbit în plenul Parlamentului și de ce m-a învinuit astăzi, de fapt și judecătoria Buiucani. Dacă în Parlament se vorbea de 60 de milioane de dolari și ulterior de 190 de milioane de dolari, deja fără niciun fel de probă este vorba de un milion de dolari care s-ar fi dat în baza dispoziției mincinoase a lui Șor și de 80 de milioane de dolari credite ale unei companii care habar nu am de unde sunt și ce reprezintă. Consider încă o dată că fără nicio probă mi se încalcă prezumția de nevinovăție cu scopul clar politic. Rog pe toți cei care doresc ca în țara noastră să existe justiție, să avem stat de drept, să nu se lase manipulați.”

La sfârșit liderul PLDM a ținut să transmită un mesajul celor mai apropiate persoane: „Mama, tata vă iubesc. Angela te iubesc. Copii vă iubesc”.

Reamintim că joi, 15 octombrie, Parlamentul i-a retras imunitatea deputatului Vlad Filat, cu votul a 79 de deputaţi, din 101, la cererea procurorului general, Corneliu Gurin. Procurorii anticorupţie îl acuză pe Filat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă. După votarea de către deputați a ridicării imunității, fostul premier a fost escortat la Centrul Naţional Anticorupţie, unde a fost reţinut pentru 72 de ore.

Duminică, 18 octombrie, Judecătoria Buiucani a decis ca liderul PLDM să rămână în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. Instanța de judecată a admis demersul procurorilor anticorupție prin care a fost aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 de zile în privința învinuitului Filat Vladimir. Atunci, ședinţa de judecată s-a desfășurat în lipsa lui Filat, deoarece acesta a solicitat să fie examinat în lipsa sa demersul Procuraturii anticorupție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine