(video) Cazul Filat: Curtea de Apel Chișinău decide dacă acesta rămâne sau nu în arest

76(810,455)
Foto:PC: Anticorupție.md

Curtea de Apel Chișinău examinează, în aceste clipe, contestația depusă de avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, privind decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului premier. Avocatul lui Filat solicită cercetarea clientului său în stare de libertate sau în arest la domiciliu.

Liderul PLDM a fost adus la Curtea de Apel în jurul orei 13. Aceasta este prima sa apariție publică de când a fost reținut. El pare bine dispus în sala de judecată, a arătat semnul victoriei jurnaliștilor și a transmis un sărut pe cale aeriană, cel mai probabil soției sale, Angela Gonța. Deputatul a spus că va face declarații după ședință, dacă acest lucru va fi posibil.

În fața Curții de Apel s-au adunat mai mulți protestatari care scandează „Miliardul înapoi”, „Filat la pușcărie”, Azi e sărbătoare, Filat la închisoare”.

Reamintim că joi, 15 octombrie, Parlamentul i-a retras imunitatea deputatului Vlad Filat, cu votul a 79 de deputaţi, din 101, la cererea procurorului general, Corneliu Gurin. Procurorii anticorupţie îl acuză pe Filat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă. După votarea de către deputați a ridicării imunității, fostul premier a fost escortat la Centrul Naţional Anticorupţie, unde a fost reţinut pentru 72 de ore.

Duminică, 18 octombrie, Judecătoria Buiucani a decis ca liderul PLDM să rămână în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. Instanța de judecată a admis demersul procurorilor anticorupție prin care a fost aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 de zile în privința învinuitului Filat Vladimir. Atunci, ședinţa de judecată s-a desfășurat în lipsa lui Filat, deoarece acesta a solicitat să fie examinat în lipsa sa demersul Procuraturii anticorupție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine