NeConferința UpGrade în Educație: Află cum se multiplică bunele practici

upgrade
Foto:A doua NeConferință UpGrade în Educație

Cele mai bune practici educaționale din Republica Moldova vor fi prezentate și dezvoltate sâmbătă, 24 octombrie, 2015 la A Doua NeConferință UpGrade în Educație, organizată la Chișinău cu scopul de a promova experiențele pozitive din educație ca soluție de inovare a sistemului de învățământ existent.

Spre deosebire de o conferință clasică, neconferința este un eveniment deschis, la care poate participa orice persoană interesată de tematică și oricine poate propune un subiect de discuție și iniția un atelier în jurul acesteia. „În Moldova există proiecte educaționale eficiente, în pas cu ultimele tendințe și profesioniști care înțeleg cum trebuie să arate educația în secolul XXI.

Totuși, elevii și profesorii continuă să-­și piardă timpul la școală cu o groază de informații inutile sau, chiar dacă sunt lucruri utile, acestea sunt predate ineficient. Provocarea noastră este să transformăm bunele practici din educație din excepție, în regulă. Invităm toate persoanele interesate să participe la eveniment și să contribuie cu idei de dezvoltare a bunelor practici din educație”, spune Victoria Coroban, unul dintre organizatori.

La eveniment sunt invitați pedagogi din școli de stat, private și centre educaționale, ONG-iști și antreprenori din educație, reprezentanți ai autorităților, părinți, studenți, elevi. În cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte din educație, metode de predare-­învățare și alte practici educaționale care și­-au dovedit eficiența atât în cadrul școlilor, cât și în mediul non­-formal, cum ar fi antreprenoriatul, educația pentru sănătate sau educația pentru patrimoniu arhitectural.

Vedeți evenimentul pe Facebook: A doua NeConferință UpGrade în Educație.

 

UpGrade în Educație

Beneficiile participanților la eveniment

Participanții la eveniment au ocazia să cunoască proiecte educaționale care se adresează atât copiilor, cât și adulților, în special programe de dezvoltare a pedagogilor și părinților. Acestea vizează atât dezvoltarea cognitivă, cât și cea emoțională. „Educația este motorul unei societăți. Schimbă fața educației și vei schimba generații întregi. Pentru mine educație nu înseamnă doar acumulare de cunoștințe. Educația este parte din esența nostră și cuprinde tot ceea ce suntem noi la nivel individual și social. A fi educat înseamnă sa fii echilibrat emoțional, să te cunoști și să te înțelegi pentru a putea relaționa cu ceilalți. Copilul este investiția noastră, ca societate, în viitor. Așa cum îl formăm pe copil, așa va arăta lumea în care trăim. Educația ne privește pe toți și este datoria noastră să aducem în față practicile care formează oameni, în adevăratul sens al cuvântului ”, susține Adriana Boros, organizatoare și inițiatoarea Clubului Părinților Conștienți.

Soluțiile elaborate în cadrul atelierelor de la A Doua NeConferință UpGrade în Educație vor fi centralizate pe siteul www.upgradeineducatie.com și distribuite tuturor participanților și persoanelor interesate. Comunitatea UpGrade în Educație a inițiat evenimentele de tip NeConferință în Republica Moldova în mai 2014, odată cu Prima NeConferință UpGrade în Educație.

Acest gen de eveniment pornește de la ideea că fiecare persoană interesată de un domeniu are cunoștințe și experiențe unice, care, odată împărtășite, pot naște idei și soluții noi. De aceea, în cadrul unei neconferințe, oricine poate propune subiecte de discuții ce se organizează în ateliere. Astfel, agenda este alcătuită de participanți și nu de organizatori, care propun doar tema generală a neconferinței și setează reperele de timp.

Propuneri de idei

Dacă aveţi idei de ateliere de discuţii sau proiecte care doriţi să capete vizibilitate, puteți să scrieți la adersa de email: upgradeineducatie@gamil.com sau puteți propune o temă de discuţie chiar în timpul neconferinţei. UpGrade în Educație este o comunitate de practică și învățare a inovatorilor în educație din Republica Moldova.

Aici, profesioniștii în educație, dar și alte persoane interesate de domeniu se întâlnesc, învață unii de la alții și își găsesc doza de inspirație necesară pentru a dezvolta și duce mai departe proiectele educaţionale în care sunt implicați sau intenționează să se implice. Mai multe informații despre Comunitatea UpGrade în Educație și A Doua NeConferință UpGrade în Educație, dar și despre rezultatele Primei NeConferințe UpGrade în Educație găsiți pe www.upgradeineducatie.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine