Scriitorul Spiridon Vangheli, nominalizat pentru Premiul Astrid Lindgren 2016

vangheli_48959700
Foto:PC: publika.md

Scriitorul Spiridon Vangheli a fost nominalizat pentru Premiul Memorial Astrid Lindgren 2016, cel mai important premiu mondial în domeniul literaturii pentru copii. Scriitorul este unicul moldovean nominalizat. Anunţul a fost făcut de Ambasada Suediei la Chişinău, transmite IPN.

La premiu aspiră peste 200 de autori, ilustratori şi promotori ai lecturii pentru copii din 59 de state, printre care Suedia, Marea Britanie, Belgia, Germania, Franţa, Danemarca, Statele Unite ale Americii etc.

Câştigătorul Premiului Memorial Astrid Lindgren 2016 va fi anunţat pe 5 aprilie, la Stockholm.

Spiridon Vangheli s-a remarcat prin scrierile sale despre Guguţă, personaj emblemă sugestivă a copilului. Scriitorul este cunoscut şi îndrăgit de copiii din Moldova, dar şi din alte ţări, deoarece lucrările sale au fost traduse şi editate de edituri prestigioase din SUA, Germania, Japonia, Ungaria, Finlanda şi alte ţări. Scriitorul a fost destins cu Diploma de onoare Hans Christian Andersen, cu Premiul de Stat al Moldovei, cu Premiul Scriitorilor din România. Este Scriitor al Poporului, a fost decorat cu Ordinul Republicii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine