(video) Cum se fac lucrurile în politica din Moldova, potrivit lui Vlad Filat

vladfilat3

Echipa #diez a urmărit cu atenție discursul lui Vlad Filat din cadrul ședinței Parlamentului din 15 octombrie și vă prezintă o listă despre cum se fac lucrurile în politica din Moldova.

#1. Locul unde se iau deciziile importante: str. Cantemir

„Deciziile nu se iau la Procuratura Generală, deciziile nu se iau la CNA sau în instanța de judecată, nu la CCA, nu pe Tighina 32 la Partidul Democrat, deciziile se iau pe strada Cantemir (n.r. acolo unde își are sediul Global Business Center).”

#2. Când se iau deciziile importante : Noaptea și dimineața tare

„La noi în țara asta, așa se întâmplă toate lucrurile, noaptea, pe furiș, ori așa, dimineață tare, când nu s-a trezit nimeni, se iau decizii importante.”

#3. Se creează precedente periculoase

„S-a luat o decizie și spuneam atunci că nu trebuie să fie o brevetă împotriva mea. A fost o decizie care a creat un precedent foarte periculos, care va fi urmată și în continuare de multe decizii ale așa numitei Curți Constituționale, în frunte cu, probabil, cel mai popular și prezent personaj politic pe toate ecranele din țară. Mă refer la Președintele Curții Constituționale.”

#4. Se face abstracție de drepturi și libertăți

„Aici se vorbește despre drepturi, libertăți și tot așa mai departe. Spuneți-mi vă rog frumos, dar de când în țara noastră denunțul unui nu știu de care servește temei în primul rând de viteză, de atâta hărnicie. S-a discutat, s-a semnat și s-a venit cu o așa viteză fără cel puțin eu să fac cunoștință și deputații să facă cunoștință nu cu demersul procurorului, că nu poate să vină cu învinuiri, doar cu un demers și apropo, în procedura legală, demersul nu trebuie să fie citit la tribuna centrală, dar trebuie să fie transmis celui care prezidează.”

#5. Se cumpără majorități (presă, partide, deputați)

„Majorități cumpărate și șantajate prin toate consiliile raionale.”

#6. Există dictatura unei persoane

„În cadrul unei dictaturi a unei persoane, dar unei persoane cel puțin politice, nu vă fac un compliment și care a mers și a obținut mandat în fața cetățenilor. Da, a unei persoane pe care ați născut-o și ați crescut-o, Dl. Voronin, Dvs. personal. Iar noi i-am oferit posibilitatea să conducă cu tot în țara asta. Eu nu vreau acum să merg mai departe cu multe detalii, eu cel puțin o să scriu, dacă nu o să pot să vorbesc.”

#7. Luptătorii pentru valori patriotice sunt șantajați

„Despre valori patriotice, Mari Adunări Naționale și târguri pe la spate pentru funcții și inclusiv pentru acest scenariu ticălos de astăzi, și mă refer la acei care luptă pentru neam, pentru țară și care în rezultat încă o dată sunteți șantajați, și voi sau nu mai știu cine sunteți, poate cumpărați cu tot cu pantaloni.”

#8. Statul nu are instituții

„Pentru că am vorbit, hai să mai facem un pas înapoi, hai să mai tolerăm, hai să mai vedem. Important e să fac eu un pas înapoi sau ca țara să facă înainte, să avem acord de asociere, liberalizarea regimului de vize și avem acord de asociere și liberalizarea regimului de vize, și avem stat care nu are instituții. Sunt mult mai slabe de când am preluat noi aceste instituții.”

#9. Toți au dosare penale

„Chirtoacă are peste 600.”

#10. Jurnaliștii sunt killeri morali

„Jurnaliștii distrug familii întregi, iar într-o perspectivă electorală, ceea ce scrie presa poate influența viitorul unei țări.”

#11. Pentru a scăpa de dosare, trebuie să scrii cerere de aderare la Partidul Democrat

Întreg discursul îl vedeți mai jos.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine