12 recomandări de evenimente pentru ziua de 14 octombrie, Hramul Orașului Chișinău

IMG_7891
Foto:Photo Credit: #diez/Olesea Cember

De Ziua Chișinăului, #diez vă propune câteva evenimente interesante, utile și creative, pentru a avea parte de o sărbătoare frumoasă.

1. Turul Chișinăului cu Bicicleta, a IV–a Ediție „LA MULȚI ANI CHIȘINĂU”, ora 9.00

image_6205_1_large

Pe data de 14 octombrie, cicliștii vor face înconjurul Capitalei, sărbătorind într-un mod deosebit ziua de naștere a municipiului Chișinău. START: strada Alba Iulia, stația terminus la troleul 22. Distanța – 42 km. Atenţie: Participanţii sunt rugaţi să posede cască. Mai multe detalii vezi aici.

 

2. FOTO LA USCAT, ediția a VI-a, în Parcul Central Ștefan Cel Mare, ora 11.00

12004760_1168808133146008_2821975741397406783_n

AO Foto Club Moldova vă invită să participați sau să onorați cu prezența dumneavoastră expoziția de fotografie în aer liber „FOTO LA USCAT”, care va avea loc miercuri, 14 octombrie 2015, ora 11.00 în Parcul Central Ștefan cel Mare și Sfânt. Evenimentul va avea un statut de caritate, pentru a o ajuta pe micuța Nika, detalii AICI.

 

3. Spectacolul „Drept ca o linie” la Tipografia 5, ora 19.00

12065977_1663860933825921_694251983882523679_n

DREPT CA O LINIE – un spectacol care sensibilizează spiritele, chemându-i pe oameni să fie mai buni, mai toleranți, mai frumoși, o terapie social-artistică atât pentru cei care suferă de maladia SIDA, cât şi pentru oamenii apropiați care îi înconjoară, pentru cei care doresc o deschidere sub aspectele sociale, sexuale, psihologice ale vieţii noastre. Sunteți invitați să urmăriți istoria unei Mame și a Fiului ei, în interpretarea actorilor Nelly Cozaru și Ștefan Bouroșu, în regia Olesei Sveclă. Pagina de Facebook a evenimentului o găsești aici.

 

4. Zilele Filmului Spaniol la Cinematograful Odeon, ora 19.00

image_6189_1_large

Cu ocazia Zilei Naţionale a Spaniei, vă invităm, în perioada 13-17 octombrie, la Zilele Filmului Spaniol la Chişinău. Filmele sunt cu subtitrare în limba română. Pe 14 octombrie, începând cu ora 19.00, va avea loc ecranizarea filmului „80 EGUNEAN( En 80 dias)” (Durata filmului 105 min.). Proiecţiile de film vor avea loc la Centrul Cultural Odeon din Chişinău, str. M. Eminescu 55. Intrarea este gratuită. Mai multe detalii găsești aici.

 

5. Zilele Filmului Rus la Cinematograful Gaudeamus

image_6191_1_preview

În perioada 10-14 octombrie 2015, vor avea loc „Zilele Filmului Rus: Întâlnire cu Rusia”. În cadrul evenimentului, va fi prezentată o selecție de șaptesprezece filme, realizări de succes ale cinematografiei contemporane ruse. Oaspeții de onoare ai festivalului sunt actorii Svetlana Criucicova, Irina Cupcenco, Vasilii Lanovoi, Serghei Șacurov, Victor Suhorucov. Toate proiecțiile din cadrul festivalului vor fi prezentate în versiune originală. Intrarea este liberă. Pe 14 octombrie vor rula următoarele proiecții:

10:00 – Детский фильм „Небесный верблюд”
12:00 – Художественный фильм „Единичка”
15:00 – Художественный фильм „Развод по собственному желанию”
18:00 – Торжественная церемония закрытия „Дней российского кино в Молдове. Свидание с Россией”
19:00 – Фильм закрытия „Зеленая карета” – Фильм представляет актер Андрей Мерзликин

 

6. Forum Public, organizat de Președinție, Parlament și Guvern la Palatul Republicii, ora 15.00

collage11

Președinția Republicii Moldova, Parlamentul și Guvernul organizează, la 14 octombrie, Forumul Public cu participarea clasei politice, societății civile, mediului academic, partenerilor sociali, oamenilor de creație și altor actori publici importanți. În cadrul Forumului, va fi lansat dialogul pentru semnarea Pactului Social „Pentru Moldova”. Scopul evenimentului este de a crea un consens național pentru identificarea modului de soluționare a disputelor din societate și a acțiunilor care sunt necesare pentru depășirea impasului în care se află țara.

 

7. Gypsy Jazz în Uptown Cafe W// TOPORKESTRA și Tcha-Badjo, ora 19.00

12122723_452575918279879_2872776675863522651_n

Cel mai distractiv și extravagant uragan muzical de pe întreaga planetă, distruge absolut tot în drumul său, lăsând în inima și sufletul tuturor fericire nelimitată! Romi, moldoveni, urși și tramboane vor da jos pe cei ce stau, vor îmbăta pe cei treji, îi vor trezi pe cei beți! ĂȘTIA SUNT TOPORKESTRA, care vin cu prietenii lor buni din Montreal – Tcha-Badjo, un colectiv de muzicieni de diferite naționalități și diferite orizonturi muzicale, cu o pasiune comună pentru Gypsy Jazz. Muzica Tcha-Badjo călătorește la fel de mult ca și trupa. Deja de doi ani au cântat în peste 30 de țări din Europa și America, călătorind cu caravana lor motorizată. Acest colectiv de muzicieni interpretează gypsy jazz în mai multe forme, întotdeauna cu o simplitate și stare de spirit fericită, că te face să vrei să-ți îngropi picioarele în dans. În seara asta, sunt în orașul tău, după care vor fi, probabil, plecați pe la Istanbul, Buenos Aires sau New York. Vino obligatoriu, astfel încât să fii sigur că nu-i vei rata și nu-ți va fi dor de ei. Mai multe detalii găsești aici.

 

8. IQuiz[RU]-178 Первая игра сезона!, pizzeria Celentano Ciocana, ora 20.00

12119099_1022972537746961_8207093658907449150_n

IQuiz[RU] este un joc intelectual și distractiv care adună cea mai bună lume din Capitală. Este un concurs care se petrece într-un local și este format din șase runde tematice. Fiecare rundă constă din 10 întrebări. Rundele au o limită de timp. Obiectivul vostru (al jucătorilor) este de a răspunde corect la întrebări și de a obține cât mai multe puncte în schimbul răspunsurilor corecte. Câștigă acea echipă, care a acumulat cel mai mare punctaj spre sfârșitul tuturor rundelor.

Unde: „Pizza Celentano”, bd. Mircea cel Bătrân, nr. 4/6
Preț: 300 de lei per echipă
Detalii: Facebook, cq.md.

 

9. Concert organizat de Primăria Chișinău cu ocazia Hramului Orașului, strada Pietonală, ora 17.00

img

În acest an, pe 14 octombrie, de Hramul oraşului, Capitala se va transforma într-o petrecere în aer liber. Programul manifestațiilor cultural-artistice de Sărbătoarea Hramului Chișinăului va culmina la ora 17.00 cu un concert extraordinar pe strada pietonală A. Diordiță, susţinut de cei mai îndrăgiţi artişti de muzică din republică. Mai multe detalii găsești în această știre.

 

10. Concert cu ocazia Hramului Orașului Chișinău, organizat de Renato Usatîi

111

Liderul fracțiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, organizează miercuri, 14 octombrie, începând cu ora 17.00, în „Orăşelul Victoriei” din scuarul Parlamentului, propriul concert dedicat Hramului Oraşului Chişinău. Mai multe detalii citește aici.

 

11. Urmărește filmul The Martian/Marţianul în cinematografele Patria

În timpul unei misiuni pe Marte cu echipaj uman, astronautul Mark Watney (Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maximum ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a rămâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. La milioane de mile distanţă, NASA şi echipa internaţională de oameni de ştiinţă caută neîncetat soluţia prin care să îl aducă pe „marţian” acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun la cale o misiune îndrăzneaţă, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste poveşti, mostre incredibile de curaj, se desfăşoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranţă, a lui Watney. Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

 

12. Urmărește filmul EVEREST în cinematografele Patria

Inspirat din evenimentele extraordinare petrecute cu ocazia încercării de a ajunge pe vârful celui mai înalt munte din lume, EVEREST este povestea adevărată a două expediții diferite, care i-au forțat pe participanți să-și testeze limitele la extremă atunci când au fost surprinși de unul din cele mai cumplite viscole din istoria cunoscută a omenirii. Alpiniștii au avut de înfruntat obstacole la limita imposibilului, iar pasiunea și obsesia lor de o viață – aceea de a cuceri acel vârf – a devenit o luptă contra cronometru pentru supraviețuire. Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

Bonus

Quiz gratuit dedicat orașului Chișinău la Brainstorm Cafe/ Erudit Cafe

 

Quizul de miercuri

Quiz-urile tematice de la Brainstorm Cafe au apărut în această toamnă. Printre temele jucate până acum sunt: Muzică, Cinema și Orașul Chișinău.

Jocurile se desfășoară la Brainstorm Cafe/ Erudit Club, în fiece miercuri, la ora 18.30.

La joc pot participa echipe de maximum șase jucători, iar participarea este gratuită.

Mai multe detalii vedeți pe pagina Erudit Club.

Distracție plăcută!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine